1. Végy egy nagy kancsót…Kezdődhetne ezzel a „tanácsadás”. Valóban fontos, hogy a szemünk előtt legyen az ital, hogy véletlenül se felejtsük el meginni. Tegyük ki az asztal szélére vagy a helyiségbe egy jól látható helyre, hogy mindig találkozzunk vele.

2. Ha rohanós a munkánk, mert egyik megbeszélésről a másikra megyünk, és keveset vagyunk a fix helyünkön, akkor a laptop és a jegyzetfüzet mellé csapjunk a hónunk alá egy üveg vizet és ezzel vegyünk részt a megbeszélések tömkelegén.

3. Ha utazunk vagy kimegyünk a piacra vagy épp nagybevásárlást tartunk, akkor se induljunk el ital nélkül. Dobjunk be legalább fél liter vizet a táskánkba vagy a kocsiba. Egy piros lámba is jó ürügy, hogy igyunk.

4. Ha végképp nem megy az ivás, és órák telnek el anélkül, hogy fogyna az előkészített ital, akkor használjuk a technikát. Kiváló egészségmegőrző applikációk vannak, melyeket ingyenesen le lehet tölteni okostelefonunkra és ezek figyelmeztetnek bennünket arra, ha innunk kell. Értsd: bizonyos időközönként csipog.

5. Szövetkezzünk kollegáinkkal, partnerünkkel vagy a gyerekekkel. Beszéljük meg, hogy figyelmeztetjük egymást arra, hogy folyadékot kell pótolni. Akár játékos is lehet a gyerekekkel így az ivás, és ők is több folyadékot fognak meginni.

Te kellő mennyiségű folyadékot fogyasztasz? Hány liter folyadékot kell meginni egy nap? Kalkulátorunk segít ebben, melyet a cikk alatt tudsz elindítani.


Egészség Életmód