Mit lehet csinálni, hogy a bejgli ne repedjen szét? Videónkban Dr. Pepa oktató mutatja meg azt a praktikát, amivel elkerülhetjük a végzetes kirepedést.

A bejgli kirepedése sütés közben több tényező miatt is előfordulhat:

- Túl száraz a tészta: Ha a tészta túl száraz, akkor sütés közben kirepedhet. Ennek elkerülése érdekében ajánlott megfelelően átgyúrni a tésztát, és ha szükséges, akkor adni hozzá egy kis folyadékot (tejet, vizet vagy tojást).

- Túl nagy a töltelék: Ha a bejgli tölteléke túl nagy és szorosan van tekerve, akkor sütés közben kirepedhet. Érdemes figyelni arra, hogy a töltelék ne legyen túl vastag és ne tegyük túl szorosan a tésztára.

- Túl forró a sütő: Ha a sütő túl meleg, akkor a tészta túl gyorsan sül, ami szintén okozhatja a kirepedést. A bejglit célszerű közepes hőmérsékleten sütni.

- Nem megfelelő a tészta állaga: A bejgli tésztaállagának megfelelőnek kell lennie, hogy ne repedjen kire a sütés során. A megfelelő tészta állag eléréséhez az összetevők arányát pontosan kell betartani, és a tésztát kellően át kell gyúrni.

- Túl vastag a tészta: Ha a tészta túl vastag, akkor könnyen kirepedhet sütés közben. A bejglit érdemes vékony tésztából készíteni.

- Nem megfelelően van elkészítve a tészta: Ha a tészta nem megfelelően van elkészítve, akkor szintén kirepedhet sütés közben. A tészta elkészítése során fontos betartani a receptet, és a tésztát kellően át kell gyúrni.

Ezeknek a tényezőknek a figyelembevételével és megfelelő kivitelezés esetén a bejgli szépen elkészülhet, és nem fog kirepedni sütés közben.

Dr. Pepa oktatóvideója arról, hogy mit kell tenni, hogy ne repedjen ki a bejgli tészta:


Gasztro