Szentendre közlekedése

Szentendre Budapesttől északra található, gyönyörű természeti környezetben. Mivel a város frekventált helyen fekszik, a közlekedési lehetőségek változatosak: a 11-es főúton autóval rövid idő alatt elérhető a főváros, de közlekedik a HÉV, a vonat és a helyközi járatok szintén jó lehetőséget biztosítanak a Budapestre igyekvőknek. Bár a tömegközlekedés kifejezetten jónak mondható, a jövőben mégis további fejlesztések várhatók.

Óvodák és iskolák

A családok számára elsődleges szempont lehet az új lakóhelyen lévő óvodák és iskolák elérhetősége. Szentendrén 14 óvoda áll a kisgyermekes családok rendelkezésére. A nagyobb lurkóknak sem kell aggódniuk, ők hat általános iskola közül választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet, továbbá a továbbtanulás a város öt középiskolája valamelyikében szintén jó választásnak bizonyulhat.

Munkalehetőségek

Aki Szentendrére költözik, annak nem kel azon aggódnia, hogy nem fog tudni a jövőben bejárni a budapesti munkahelyére, hiszen tömegközlekedéssel kényelmesen megoldható a mindennapi ingázás. Valószínűleg ez az oka annak, hogy Szentendre nagy részét alvó városnak is nevezik, hiszen a többség Budapesten vagy a környező városokban dolgozik. Ugyanakkor, ha valaki mégis úgy döntene, hogy helyben szeretne munkát vállalni, a turizmus-vendéglátás szektorban vagy a közelben lévő gödi Samsung gyárban szintén megtalálhatja a számítását.

Kultúra

Szentendre nem véletlen lett az ország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja, hiszen rengeteg múzeuma és galériája kiszolgálja a művészet és kultúra iránt érdeklődők minden igényét. Hogy csak egyet említsünk a sok közül, itt található például a híres Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, ismertebb nevén a Skanzen, ahol 63 hektáron mutatják be a népi építészetet.

Ezen felül nem kell aggódniuk a szabadtéri programok kedvelőinek sem, hiszen szinte egész évben színes programokkal, zenei fesztiválokkal, kulturális és gasztro eseményekkel szórakoztatják a helyi lakosokat és a turistákat egyaránt.

Amennyiben a közeljövőben te is költözni szeretnél akár Szentendrére, akár az ország egy másik városába, és segítségre van szükséged, bízd a feladatot a Visszuk.hu csapatára, akik profizmusukkal probléma nélkül lebonyolítják az ingóságaid átköltöztetését az új otthonodba!


Otthon