Éppen ez okból kifolyólag egyre kevesebbszer kényszerülünk a tollhasználatra, az otthonunkban őrizgetett írószerek beszáradhatnak. Ekkor jó, ha kéznél van egy új és friss tollbetét vagy egy írószer utántöltő. Azonban nem mindegy, hogy melyiket választja vásárlás alkalmával, hiszen meglévő tollja jellegzetességeit is figyelembe kell vennie.

Milyen írószerhez, milyen tollbetét vagy írószer utántöltő illik?

Annak ellenére, hogy a legtöbb munka ma már számítógépen keresztül történik, az írószerek sosem mennek ki a divatból. Mindig lesz olyan helyzet, mikor kézzel szükséges kitöltenie egy fontos dokumentumot vagy mikor tollal kell szignóznia egy szerződést. Így jó, ha a toll mellett kéznél van egy bontatlan tollbetét is, hiszen mindig akkor fogynak ki, vagy száradnak be, mikor a legnagyobb szükség lenne rájuk. Mindenekelőtt érdemes a toll márkájához igazítania a tollbetétet, hiszen így biztosan kompatibilis lesz az eszközzel. Így Parker toll esetében Parker tollbetétre vagy patronra lesz szüksége, míg Zebra toll esetében Zebra tollbetétre és így tovább. 

A kompatibilitás nagyon lényeges, hiszen hiába veszi meg a legideálisabb betétet, ha nem lesz mibe beletennie. Így abban az esetben, ha online vásárol, érdemes kiválasztania előre, hogy milyen márka, milyen típusú tollához van szüksége az adott termékre. Így kompatibilitás szempontjából vásárolhat a leggyakrabban használt golyóstollhoz, rotringhoz vagy rollertollhoz egyaránt. Ceruzához megveheti a grafitbelet, amennyiben a hagyományos vonalat képviseli, akkor vásárolhat üveges tintát a töltőtollhoz, sőt még a szövegkiemelőit is utántöltheti az ahhoz illő patronnal. 

Hogyan válassza ki az ideális tollbetétet?

A vonalvastagság is egy olyan lényeges tényező, amely meghatározza az adott tollbetét írásképét. Így érdemes azt a típust választania, amely mind a munkavégzés jellegéhez, mind az írása jellemvonásaihoz egyaránt tökéletesen illeszkedik. Leggyakrabban a 0,25 mm-es, 0,3 mm-es, a 0,35 mm-es és a 0,5 mm-es, valamint 0,7 mm-es típusokkal találkozhat, de még számos vonalvastagságú betét elérhető az üzletekben. 

Amennyiben szeretné a kedvenc tollához legideálisabb darabot kiválasztani, akkor nézzen körül a BestMarkt kínálatában lévő tollbetétek és írószer utántöltők között. 

Szín és kiszerelés tekintetében is széles választék várja. Vannak kisebb és nagyobb csomagok, amelyek 1-től egészen 30 darabos kiszerelésig terjednek. Így abban az esetben, ha nem csak otthonában, de az irodában is szüksége van utánpótlásra, akkor egyszerűen beszerezheti a hiányzó betéteket.


Munka