Viszont erre ne úgy gondoljunk, mint egy lehetőségre a mindennapi mókuskerékből való kilépéshez vagy a teljesen nyugodt, semmittevős pénzkeresésre, mert a megélhetési sportfogadás tele van stresszel, kudarcélménnyel és küzdelemmel, ráadásul 1-2 óra ráfordítás hosszútávon kevés lesz napi szinten, hogy fenntartható bevételt tudjunk szerezni hónapokon át. Fontos az is, hogy szeresd a sportokat és tudd, hogy miben vagy jó, legalább annyira, hogy ismered a sportág felépítését, melyek a legjobb ligák, a legerősebb csapatok, a legnagyobb sztárok.

És nehogy azt hidd, hogy muszáj ismerned vagy szeretned például a focit, nagyjából minden sportág elérhető, ott van példának okáért az 1xbet oldala, ahol crossfittől kezdve e-sporton át kabaddiig és kelta futballig minden elérhető, szóval a sportág nem lehet akadály.

Szóval tegyük fel, hogy tisztában vagy már az adott sportág, liga és a fogadás alapjaival, de eddig kizárólag alkalmanként, szórakozásból fogadtál - a továbblépéshez el kell kezdened mélyebben belemenni a részletekbe, csatlakozz különféle blogokhoz vagy fórumokhoz, olvass híreket az adott ligákról és egyáltalán ne csak a főcímekre fókuszálj, a legapróbb részleteknek is van jelentősége. Ezenkívül alakítsd ki a saját pénzkezelési stratégiádat, különítsd el a fogadásra szánt összeget és kövesd nyomon, hogy állsz és alakíts ki szabályokat a fogadásra vonatkozóan, hogy elkerülj rossz mintákat (amikor például vesztes szériában felteszed minden megmaradt pénzed, hátha visszaszerzed a veszteséged).

Ezután találd meg a Neked leginkább megfelelő fogadási stratégiát (több száz ilyen van, szóval lesz miből válogatnod), hiszen hiába ígérik, hogy a 80. perc környékén szögletfogadásban nagyot lehet kaszálni, ha éppenséggel az élő fogadás nem a Te világod - de semmiképpen ne kötelezd el magad egyetlen taktika mellett sem, az első időszakban pontos statisztikák vezetése mellett térképezd fel, melyek az igazán hozzád illő és profitot termelő stratégiák. Innentől kezdve pedig igazából rajtad múlik, ha megvan a kezdőtőkéd, elég sokat olvastál és próbálkoztál apróbb tétekkel, megvan benned az elszántság, szereted a sportot, szeretsz statisztikákat böngészni és türelmes is vagy, akkor meg kell próbálni.

Persze mindenképpen legyen másik terved is, az elején semmiképp ne építs erre fel egy életet, hiszen a jövedelem nem garantált, nincs bejelentett munkaviszonyod, ha fogadásból élsz (ez bizonyos helyzetekben problémás lehet), ráadásul ez nagyon sok egyedül töltött, elemzős órát fog jelenteni számodra. A másik oldalon viszont ott van a főnök nélküli teljes szabadság, a limit nélküli bevétel lehetősége és az is, hogy akár nyaralva tudsz pénzt keresni, hiszen nem vagy helyhez és időhöz sem kötve, lásd a fentebb említett 1xbet, amely éjjel-nappal meccsek sokaságát kínálja egy globális világból. És a most így a cikk olvasása közben felteszed magadnak a kérdést, hogy bele kell-e vágnod, akkor a válasz a türelemben és a kitartásban rejlik - próbáld ki magad párhuzamosan azzal, amit jelenleg csinálsz a megélhetésért és ne add fel az első kudarcok után, vannak példák, ahol évek kemény küzdelme és komoly veszteségek után kezdett el kialakulni egy stabil bevételi trend.

Tehát senkiből nem úgy lesz profi, megélhetési fogadó, hogy egyik nap felkelt és eldöntötte, hogy mostantól ebből fog élni, egyszerűen az elemzéssel és fogadással töltött hónapok során természetesen azzá fog válni és ha folyamatosan arról akarsz döntést hozni, hogy ebből legyen megélhetésed vagy sem, akkor már alapból rossz úton jársz, nem érdemes ezen filozofálni. Egyszerűen nézd meg, hogy kis tétek mellett működik-e az elképzelésed, a kiválasztott stratégiád, képes vagy-e hétről-hétre átlátni, hogy mi miért történik az adott sportágban, az adott ligában, és ha ez úgy tűnik, hogy beválik, akkor lehet „emelni a tétet”.