Ahogy más nagyvárosokban, Budapesten is vannak bizonyos területek, amelyeket jobb elkerülni, különösen éjszaka. Az ilyen területek többnyire a belvárostól távolabb találhatóak. A turisták számára fontos megjegyezni, hogy a látványosságok környékén általában több rendőr és biztonsági őr tartózkodik, így ezek a területek általában biztonságosabbak.

Azonban mindig fontos figyelni az értékekre, és nem hagyni azokat figyelmetlenül. Érdemes továbbá ügyelni a személyes biztonságra is, különösen éjszaka és olyan helyeken, ahol kevesebb ember tartózkodik.

Összességében Budapesten biztonságban lehet élni, ha megfelelően figyelünk az értékekre, és ügyelünk a személyes biztonságunkra. 

Hogy melyik budapesti kerület mennyire biztonságos azt kalkulátorunk a cikk alatt azonnal megmutatja Neked.

Melyik budapesti kerület a legbiztonságosabb és melyik tekinthető a bűnözés szempontjából a legveszélyesebbnek?

Budapesten a kerületek biztonsága és bűnözési mutatói évről évre változnak, és az is függ attól, hogy melyik adatokat és statisztikákat nézzük. Általánosságban azonban a budapesti kerületek között van néhány, amelyek a biztonságosabbak és néhány, amelyek a bűnözés szempontjából veszélyesebbek.

A legbiztonságosabb budapesti kerületek közé tartozik például a II. kerület (Krisztinaváros, Hűvösvölgy, stb.), a XII. kerület (Németvölgy, Svábhegy, stb.), és a XIII. kerület (Újlipótváros, Angyalföld, stb.), amelyek az adatok szerint általában alacsonyabb bűnözési mutatókkal rendelkeznek.

A bűnözés szempontjából veszélyesebb budapesti kerületek közé tartozik például a VIII. kerület (Józsefváros, stb.), a VII. kerület (Erzsébetváros, stb.), és a IX. kerület (Ferencváros, stb.), amelyeket gyakran említenek a bűnözéssel és a kábítószer-fogyasztással kapcsolatos problémák miatt.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a bűnözés szintje általában az egyes kerületek bizonyos részein eltérő lehet, és a bűnözési mutatók változhatnak idővel. Éppen ezért mindig ajánlott az utazások vagy az éjszakai séták előtt tájékozódni a terület biztonságáról, és kerülni azokat a helyeket, ahol a bűncselekmények gyakoriak.

A cikkhez ajánlott kalkulátorunk