Eldőlnek a Bundesliga küzdelmei szombat délután: 15:30-kor kezdődik a Dortmund–Mainz és az FC Köln–Bayern München találkozó.

Az utolsó, 34. fordulót a Borussia Dortmund várja az élről, a sárga-feketék tíz év után szakíthatják meg a Bayern München uralmát, miután a bajorok múlt héten többek között Szoboszlai Dominik góljának köszönhetően 3–1-re elveszítették rangadójukat hazai pályán.

A lipcseiek ezzel hatalmas szívességet tettek a BVB-nek, amely az Augsburg otthonában magabiztosan diadalmaskodott, így a záróforduló előtt a Bundesliga élére állt.

Amennyiben győz a Dortmund, tiszta a helyzet: megszerzi a bajnoki címet. Ugyanez történik, ha ikszel, a tabella második helyén álló Bayern pedig kikap Kölnben. Ha mindkét éllovas csapat döntetlent játszik, vagy veszít, akkor is a Dortmund örülhet. A sárga-feketék történelmi sikere várható akkor is, ha ők veszítenek, a Bayern pedig döntetlennel búcsúzik Kölnből. Dortmundi iksz és Bayern-győzelem esetén azonban jobb gólkülönbséggel a bajor csapat lesz a bajnok, és akkor is övék a Salátástál, ha a Dortmund botlik Mainzban, a Bayern viszont hozza a kötelező győzelmet.

Számos forgatókönyv él tehát az utolsó forduló előtt, a Bundesliga egyelőre teljesen nyitott, a szombati játéknapon bármi megtörténhet.

A német topligát egyedül a Network4 csoport hozza el a magyar közönségnek, amely az utolsó fordulóra különleges közvetítéssel készül: az ARENA4 csatorna NyitóBuLi című felvezető műsorában mindkét párharccal – továbbá a nemzetközi kupaszereplésért és a kiesés elkerüléséért vívott különmeccsekkel is – részletesen foglalkoznak a műsor meghívott vendégei, amit a Köln–Bayern mérkőzés követ, ezzel párhuzamosan a MATCH4 csatorna a Dortmund–Mainz összecsapást közvetíti élőben – természetesen mindkét mérkőzés a NET4+ streamingszolgáltatón is megtekinthető. A nézők a bajnoki ünneplésről sem maradnak le.

A bajnoki esélyesek találkozói a Bundesliga idei szezonjának végére tesznek pontot, a magyar nézők egyetlen fontos pillanatról sem maradnak le a Network4 csoport páros közvetítésének köszönhetően.