A mai nyitásban sem volt lényeges elmozdulás. A héten alapvetően a geopolitikai hírekre figyel a piac; a konfliktusok további eszkalálódása könnyen okozhat egy újabb dollárerősödési hullámot. Emellett november 5. közeledtével az amerikai elnökjelöltek esélyeinek latolgatása egyre inkább átveszi a makrohírek szerepét a piacon.

Európából az előzetes októberi PMI adatok érkeznek, melyek vélhetően nem változatnak az összképen a gazdasági növekedés visszafogott állapotát illetően. Az EURUSD árfolyam vélhetően marad a mostani sávjában a héten, 1,08-1,09 között.

euró árfolyama most

Stabil volt a forint pénteken

A hét utolsó napján 400 körül mozgott az EURHUF árfolyam. Összességében nem mozdult el az árfolyam, s a mai napi nyitásban is hasonló szinten mozgott a devizapár. A héten az MNB kamatdöntő ülésére fókuszálnak a befektetők.

A múlt heti alelnöki kommentár már előrevetítette, hogy nem változik a kamatszint, és marad a szigorú hangvétel. Az MNB szigora némi támaszt adhat a forintnak a héten, ami egyébként várhatóan nagyrészt az EURUSD mozgásait követi majd.

Aktuális deviza árfolyamok ITT


Pénzügy