Mi a teendő hiba esetén?

A feltengelyfelujitas.hu minden féltengely probléma esetén segíteni tud. Lehet az személyautó, teherautó, off-road, SUV, 4x4, pick-up, kishaszongépjármű, kamion, autóbusz, mezőgazdasági gép, munkagép, quad-homokfutó vagy targonca, a SyncWell Kreatív Kft munkatársai minden szükséges profi szakértelmet meg tudnak adni. A folyamat ráadásul nagyon egyszerű. Először felvesszük a kapcsolatot a szakemberekkel, és az egyeztetés során részletesen leírjuk, hogy mégis milyen problémáról van szó. 

Ezt követően egy futárt küldenek a meghibásodott tengelyért, amit elvisznek, és bevizsgálnak. Ha ezt megtörtént, akkor kapni fogunk egy ajánlatot, amiben szerepel a probléma leírása, a javítási idő és az ár. Általában utóbbival kapcsolatban merül fel a legtöbb kérdés, azaz, mégis mennyibe kerül egy féltengely megjavítása? 

Nincs egy általános költség, ami minden egyes alkatrészre igaz. Teljesen más féltengelyre van szükség egy személyautóba, egy kamionba és egy mezőgazdasági munkagépbe. Sőt, sokszor még két személyautó tengelyét is nehezen lehet összehasonlítani, mivel több olyan alkatrész is található bennük, amelyek képesek elhasználódni, meghibásodni.

Ezért a szakemberek mindig egyedi árajánlattal dolgoznak, amit kifejezetten az adott eset alapján kalkulálnak ki. Minden esetben kérjünk ajánlatot, hogy pontosan felmérjük, mire is kell készülni. Ha elfogadjuk azt, akkor a szakemberek azonnal megkezdik a javítást, és a megadott határidőn belül visszaszállítják a kész, javított, minőségi féltengelyt.

Mi a helyzet akkor, ha nem lehet javítani a féltengelyt?

Sajnos előfordulhat olyan helyzet, hogy annyira károsodik a jelenlegi alkatrész, hogy egyszerűen menthetetlen lesz. Minden esetben ajánlott szakemberrel megvizsgáltatni, hogy megbizonyosodjunk arról, tényleg nincs már remény. Ilyenkor nincs más választás, mint egy új féltengelyt beszerezni. Ebben is tudnak a szakemberek segíteni, akik tudnak gyári vagy jó minőségű utángyártott alkatrészt is kínálni. Természetesen erre is ugyanúgy garanciát vállal a szerviz.

Honnan tudhatjuk, hogy baj van?

Több jel is utal arra, hogy a féltengely már kezdi megadni magát vagy valamilyen komolyabb meghibásodás merült fel. Ilyen például az, amikor kormányzásnál kattogó, gázadásnál kattanó, ropogó hangot hallunk, esetleg egy bizonyos fordulatszám elérésénél elkezd remegni, rázni a jármű. Ha ezek közül bármelyiket tapasztaljuk, akkor minél hamarabb forduljunk szakemberhez. A féltengely problémákat nem szabad félvállról venni, mivel akár el is törhet, ami balesethez is vezethet.


Autó