A kaszinó és a szerencsejáték fogalma szinte egybefonódott, a köztudatban gyakorlatilag egymás szinonimáiként élnek. Az utóbbi években az online kaszinó sem jelent már akkora újdonságot, habár sokan csak hallomásból ismerik, és nem tudják, hogyan is működnek ezek a gyakorlatban. Mik a lehetőségek, miket lehet játszani egy online kaszinóban?

Szerencsejáték bárhol, bármikor

Az online kaszinók fő előnyét nem olyan nehéz meglátni: nem helyhez kötöttek, bárhol, bármikor lehet játszani egy kicsit. Így azok is lehetőséget kapnak, akik szívesen átélnék a játék izgalmát, de nincs a közelükben kaszinó, vagy éppen időt nem tudnak/akarnak szakítani arra, hogy meglátogassák azt.

Az online kaszinóhoz egy internetes felületen vagy applikáción keresztül könnyű hozzáférni – de vajon meg tudja-e adni ugyanazt az élményt, mint a hagyományos párja?

Nos, ami azt illeti, közel ugyanazt nyújtja, még videokapcsolatos élő játékra is van lehetőség, tehát szinte olyan, mintha ott ülnél a rulettasztalnál, pókerasztalnál. És talán egy kicsit többet is kaphatsz a virtuális térben, ugyanis rendszerint nagyobb a játékválaszték, mint a klasszikus kaszinókban.

Mit játszhatok online?

Az online kaszinókban minden jelen van, ami a klasszikus változatokban: nyerőgépek, kártyajátékok, rulett, hosszasan lehetne sorolni. Ami különbség lehet, hogy online több a lehetőség: folyamatosan vannak újdonságok, így újabb és újabb játékokat próbálhatsz ki a régi, jólismert változatok mellett.

Apropó, kipróbálás: az online kaszinókban van lehetőséged kipróbálni a játékokat ingyen – ezt ugyebár egy hagyományos kaszinóban nemigen teheted meg. Ez nagy előny, hiszen megnézheted, hogy egyáltalán tetszik-e az adott játék, mielőtt konkrét tétben játszanál.

A virtuális térben játszhatsz a géppel, csakúgy, mint normál esetben: a nyerőgépek itt is rendelkezésedre állnak, a gombok nyomkodása helyett azonban legtöbbször kattintgatni kell. De ha Te igazi kaszinóélményre vágysz, élő játékba is becsatlakozhatsz videós megoldással. Ez persze igényel némi technikai felkészültséget, de ezt a részt könnyen meg lehet oldani, ha átélnéd otthon is a valódi kaszinóélményt.

Fizetés és kifizetés egyszerűbben

Egy hagyományos kaszinóban amikor belépünk, zsetonokat vásárolunk, amikkel játszhatunk, bent a készpénz, bankkártya nem igazán kerül elő. Az online térben a dolog lényegesen egyszerűbb: fizethetünk kártyával, utalással, online pénztárcával is, illetve a kifizetés közvetlenül a számlára megy. Nem kell zsetonokat váltogatni valódi pénzre.

Készpénz persze itt sem igazán játszik, de a kártyád segítségével valódi pénzben játszhatsz. Éppen ezért, nem árt óvatosnak lenni: bár az online felület miatt játéknak tűnik az egész, a pénz, amit felteszel, bizony valós.

Bónuszok és nyeremények

Ami a hagyományos kaszinókkal szemben egyértelmű előny az online felületeknél, hogy bónuszokat és nyereményeket is kínálnak, ezzel pedig egyértelműen jobban járhatnak a játékosok. A cél egyértelmű: arra ösztönöznek, hogy őket válasszuk! A játékos így úgy érzi, vissza is kaphat valamit a kaszinótól.

Az online kaszinók tehát remek lehetőséget kínálnak azoknak, akiknek valamilyen okból nem opció a hagyományos megoldás, vagy csak kényelmesebben szeretnének szerencsejátékozni.


Pénzügy Laza