Létezik azonban egy viszonylag új technológia, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez pedig nem más, mint az acélkerítés! Ne a gyártelepeken használt rácsos megoldásokra gondoljon, hanem egy esztétikus, a fára megszólalásig hasonlító konstrukcióra! Vegyük sorra, miért egyre felkapottabb manapság az acél, mint kerítés alapanyag.

Gondozásmentes

Akinek fakerítése van, jól tudja, hogy 2-3 évente le kell csiszolni és újrafesteni, ha azt akarja, hogy mindig szép legyen. A fa sajnos nem bírja túl jól az időjárási viszontagságokat, ezért rendszeresen kell ápolni és karbantartani. 

Ezzel szemben az acél kerítéselemekkel nincs semmi dolga: nagyszerűen bírja a hideget, a meleget, a csapadékot, az UV sugárzást, ezért még évek elteltével is ugyanolyan szép lesz, mint újkorában. Csak akkor kell a felújítással foglalkoznia, ha teljesen új kerítést szeretne.

Egyedi igényeknek megfelelő

Míg a fakerítés esetében “hozott anyagból kell dolgozni”, addig az acélnál a kerítéselemek számtalan variációja áll rendelkezésre. Rengeteg minta és szín közül válogathat, melyek annyira élethűek, hogy ránézésre bárki igazi fának gondolná. 

Érdemes olyan céget választania, ahol nem rettennek meg a különleges kívánságoktól, és saját maguk felelnek a gyártásért is, nem pedig importálják a termékeiket. Nézzen körül például a Nívó Kerítés kínálatában, ők már hosszú évek óta jelen vannak a magyar piacon, és sok elégedett ügyfelet tudhatnak magukénak.

Költségkímélő

Beszéltünk a fakerítések karbantartásáról, melyhez a szükséges kellékeket természetesen Önnek kell biztosítania, ami a kerítés árán felül plusz kiadást jelent. Ezen kívül egy valódi akácból vagy tölgyből készült kerítés egy kisebb vagyonba kerül. Az acélkerítést viszont elegendő csak egyszer megvásárolnia, a színe, mérete és formája évekkel később is ugyanolyan lesz. 

Egyszerűen felszerelhető

Gondolná, hogy egy acélkerítést felszerelni egyáltalán nem nagy ördöngösség? Legyen kívánsága akár álló vagy fekvő elrendezés, hézagos, sorolt vagy teljes egészében belátásmentes kivitel, egy szakember vagy Ön akár fél nap alatt elkészül a komplett művelettel!

Könnyen tisztítható

Ha acélkerítése van, akkor elegendő egy kis mosószeres víz és egy tiszta rongy a szennyeződések eltávolításához. Ha olyan helyen él, ahol gyakran belepi a por a kerítést, akkor sem kell aggódnia, mert nem árt neki a gyakori tisztítás. A fára ezzel szemben vigyázni kell, hiszen ha gyakran sikáljuk erős mozdulatokkal, akkor hamarabb lesz szükség a már említett költséges felújításra.

Mint láthatja, az acélkerítés számos előnnyel bír, ezért ha Önnél is épp aktuális a kérdés, bátran fontolja meg ezt a lehetőséget is.


Otthon