Jellemzők

A rugóacél lemezek nem igényelnek keményítést, további hőkezelést és speciális szállítást. A Virgamet által szállított lemezek kielégítik a lapossággal kapcsolatos elvárásokat, ezért a lemezek vágása nem okoz semmilyen problémát. 

Acélfok értéke

A Virgamet kiváló minőségű rugóacélokat kínál a vásárlóknak, amelyek az alábbi acélfokkal jellemezhetők: X10CRNI18-8, 1.4310, AISI 301, AISI 302. Az rugóacél leírását és jellemzőit a: https://virgamet.com/1-4310-aisi-301-302-x10crni188-uns-s30100-stainless-spring-steel weboldalon találja meg.

Rugóacél felhasználási területei

A rozsdamentes, nem mágneses és magas széntartalmú rugóacél jól alakíthatóak és hidegen hengerelt szalagokhoz, lemezekhez, húzott huzalokhoz és rudakhoz használható fel. Természetesen acélrugókhoz, rugóalátétekhez, rugalmas csatlakozókhoz, szorítókhoz és más az élelmiszeriparban és vegyiparban használt alkatrészekhez, pumpák alkatrészeihez, és nagy hőellenállású rugókhoz használhatók. Élelmiszeriparban, gyümölcs, zöldség és vegyiparban használják, mint pl. nitrogénüzemekben szelepekhez, tömítések és pumpák alkatrészeihez, a szénbányászatban és az olajiparban. Továbbá használják keverőkhöz, desztillációs bojlernél, savtartályoknál, hőcserélőknél és csővezetékeknél.   

Mechanikai és kémiai tulajdonságok

Az 1.4310 fokú rugóacél ellenáll az amorf korróziónak, de érzékenyített állapotban nem áll ellen az intergranuláris korróziónak. Az acélt hideg megmunkálás révén puha és megerősített formában kerül leszállításra, és az alábbi mechanikai tulajdonságokat mutatja. X10CrNi szupertelítése 1000-1100 ˚C-on történik. A hengerlés 900-1200 ˚C hőmérsékletet igényel. Az acél ellenáll a kristályközi korróziónak, ha nem végeznek rajta hegesztést, keményítést a terméken. Ellenáll különböző sóknak, savaknak és agresszív maróanyagoknak. Azonban nem mutat ellenállást nem-oxidatív környezetben, kloridok vagy hidroxidok által kiváltott stressz korróziónak.

Szállítás

A Virgamet a rugóacél termékeket 0.5 mm-nél kisebb vastagságú tekercsek vagy fóliák formájában szállítja ki. A 0.45 mm-nél vastagabb termékeket lapos lemezek formájában szállítja le.