A pólya sokkal több, mint egy meleg “burok”, ahol a pici könnyen álomba tud szenderülni. Nem csak puhán körbeöleli, hanem stabilan is tartja a testét. Ennek köszönhetően akkor is jó szolgálatot tesz, amikor a babánkat a kezünkben fogjuk vagy átadjuk valakinek. Különösen igaz ez akkor, amikor egyszerre többen is meg szeretnénk csodálni és a pici kézről kézre jár.

Pontosan miért is nélkülözhetetlen a babás családok életében a pólya? Mik azok a szituációk, amikor jó, ha kéznél van? Most ezekre a kérdésekre adunk választ. 

A pólyában jobb aludni, sziesztázni

Egy pólya óriási segítséget jelent az altatások alkalmával. Ilyenkor meg kell teremteni a picinek azt a környezetet és hangulatot, amiben hamar mély álomba tud merülni. Vannak babák, akik bárhol, bármikor el tudnak aludni, akár még a leglehetetlenebb pózokban is. Vannak viszont olyanok is, akiknek ez nem megy ilyen egyszerűen. Az ő esetükben különösen ajánlott a pólyázás. 

Nem feltétlenül csak alváshoz remek babás kiegészítő. Akkor is hasznos, ha a baba épp a délutáni sziesztáját tölti. Ilyenkor is érdemes meleg, puha babatextilbe burkolni. Egyrészt, hogy ne fázzon, másrészt pedig, hogy komfortosan érezze magát.

Láttad már, hogy a Baby Inside Babatermékekkel a babaszoba berendezése hipp-hopp megvan? Természetesen a pólyát is megtalálod a kínálatban. Akár szettben is meg tudod vásárolni, hogy tökéletes legyen az összhang.

Biztonságosabb fogni, átadni benne

A pólyában sokkal könnyebb kézben tartani a picit. Nem kell gondolkodni azon, hogy hol vagy hogy fogjuk meg. Neki is sokkal kényelmesebb, ha egy puha, mégis stabil felülettel érintkezik a teste, nem pedig közvetlenül a karunkkal. Arról nem is beszélve, hogy nem kell aggódnunk amiatt, hogy véletlenül kicsúszik a kezeink közül. A pólyában sokkal stabilabban tudjuk tartani. 

A pici születését követően hamar számíthatunk a családtagokra, akik látni szeretnék a csemetét. Nem elég, hogy csak gyönyörködnek benne, meg is akarják fogni, hogy dédelgessék. Ilyenkor is érdemes pólyában átadni nekik, hiszen nem mindenki gyakorlott a baba kézben tartásában. 

A szoptatások alkalmával is hasznos

Tévedsz, ha azt gondolod, hogy más szituáció már nincs, amikor hasznát veheted a pólyának. Amikor elérkezik az etetés ideje, akkor is könnyebb benne fogni, mint csak simán kézben tartani. Ő is kényelmesebben tud enni, és neked is komfortosabb így szoptatni. 

A pólya hamar az egyik kedvenc babás kiegészítővé válik. Nemcsak a babák, hanem a szülők is nagyon szeretik. Megkönnyíti és sokkal biztonságosabbá, kényelmesebbé teszi a mindennapos tevékenységeket.