A webshop működtetés sarkalatos pontját a fizetési lehetőségek jelentik

Egy webáruház működtetése összetett feladat, sok részletre kell egyidőben figyelni ahhoz, hogy minden gördülékenyen menjen. Ha nem akarsz kudarcot vallani, egyedi webshopot készíttetsz. A webáruház készítés árak eltérőek lehetnek, hiszen mindenkinek másra van igénye, ezért is jó, ha külön nekik fejlesztett webshopot készíttetnek a bérlés helyett.

A Webáruház készítés árak is ezzel foglalkozik, és előnye, hogy itt egy helyen megtalálsz mindent, ami a sikeres webáruház elkészítéséhez és működtetéséhez kell: a teljesen egyedi kinézettől kezdve a modern webshopokra jellemző funkciókig. Tippeket, ötleteket és tanácsokat is kaphatsz, például megismerheted a webáruház működtetésének egyik nagyon lényeges részét, a fizetési lehetőségeket.

Milyen webshopos fizetési lehetőségeket alkalmazhatsz? 

- Utánvétes fizetés - a leggyakrabban használt fizetési módszer, ahol a csomag átvételekor kell a futárnak a megrendelés ellenértékét átadni. 

- Előreutalásos fizetés - banki átutalással történik, a vásárló az általad megadott számlaszámra utalja a pénzt. 

- Bankkártyás fizetés - kényelmes, egyszerű, azonnali fizetési mód, melynek során a vevőnek meg kell adnia a bankkártya adatokat, amit leellenőríz a rendszer, ahogy azt is, hogy van-e elegendő összeg a számlán. Ha igen, akkor a fizetés sikeres. 

- PayPal fizetés - azonnali fizetési lehetőséget biztosít, amihez a vásárlónak PayPal számlára van szüksége. Hátránya, hogy hazánkban viszonylag kevés ember rendelkezik ilyennel, viszont akinek van, jellemzően az online vásárlásokhoz használja.

- SZÉP kártyás fizetés - a konkurenciával szemben előnyt jelenthet a bevezetése.

- Fizetés kriptovalutával - nem igazán elterjedt, de itthon is van jövője, ha a webáruházad célközönsége az informatika iránt érdeklődő fiatalabb korosztály.

- Helyszíni fizetés - ha a webáruházad lehetővé teszi a termékek személyes átvételét, akkor lehetőséget kell biztosítani a helyszíni fizetésre is.

- Fizetés csomagautomatánál, csomagponton - itt bármikor átvehető a csomag. Általában a vásárlók ilyen esetben előreutalást vagy bankkártyás fizetést választanak. 

Hány fizetési lehetőséget érdemes biztosítani?

Azt szokták mondani: minél több van, annál jobb, hiszen annál több vásárlói igényt ki lehet vele elégíteni. Az utánvét, a banki átutalás és a bankkártyás fizetés azonban mindenképpen álljon a megrendelők rendelkezésére, mert ezek a leggyakrabban választott fizetési módok.

Ha erre figyelsz, máris sokat tettél azért, hogy minél sikeresebb legyen a saját webáruházad!