Gumicsizma mindenkinek – stílusos viselet akár a félelegáns öltözethez is

A női és a férfi gumicsizma világa a trendek alapján egészen elment a chelsea és a bakancs stílusú gumi lábbelik irányába sok esetben. Ezért például tavaszra már bokáig érő fazonokat is találhatunk. Ez melegebb, de latyakosabb idő esetén praktikusabb lehet, mint egy magasszárú fazon, hiszen jobban szellőzik és komfortosabb emiatt. Nagy zivatarok esetén azonban egy magasszárú csizmánál nincs jobb, akkor sem, ha a viseletünk valamilyen elegáns vonalat követ. A tervezők gondoskodtak arról, hogy olyan magasszárú modelleket is találjunk, amelyek egy stílusos zakóhoz is felvehetőek, legyen akár női vagy férfi viseletről szó. Hogy ez elsőre merésznek hangzik? Igen, valóban lehet, hogy így van, ám amikor az utcai divat a legmenőbb irányzat, nem kell csodálkozni, hogy az elegáns vonalba is beszivárognak a lazább elemek.

Hogyan válasszunk megfelelő gumicsizmát?

A mostani gumicsizmákból rengeteg típus akad, ezért érdemes végigvenni, hogy pontosan mikor és milyen alkalomra terveznénk hordani. Mert ezekből a lábbelikből létezik utcai, elegáns, de még túrára használható verzió is. Az idei trendek szerint rendkívül népszerű a katonai bakancsra emlékeztető gumicsizma, ami mindenki számára igazán vagány külsőt kölcsönöz. Ez a fazon jól mutat farmerhoz, joggerhez vagy éppen katonai jellegű nadrágokhoz. Tavaszi kiránduláshoz különösen alkalmas, hiszen a nagy sárban egy ilyen „gumibakancs” valóban praktikus.

A hölgyek kínálatában a fazonok jobbára hasonlóak lehetnek, mint a férfiak esetében, kivéve persze ha magassarkú gumicsizmáról van szó, viszont a színek jóval szélesebb lehetőséget kínálnak. A női gumicsizmák is, ahogyan a többi cipőnél, hozzák ugyanis az idei divatszíneket. Ezek pedig a klasszikus cipőárnyalatok mellett a kifejezetten élénk színekre fókuszálnak. A pink, sárga vagy a tűzpiros gumicsizma egyáltalán nem kell, hogy színeiben egyezzen bármelyik ruhadarabunkkal is. Sőt kifejezetten az a legjobb, ha szinte kirikít a többi ruhánk közül. Ezért aki például sötét tónusú ruházathoz választ ilyen színeket, az nagyon is jól teszi.

A gumicsizma egyébként nem csak tavasszal, de ősszel, nyáron és télen is hordható nagy esők, latyakos idő vagy viharos időjárás esetén. A nyári szettünknél kifejezetten bájosan mutat szoknyához, vagy ruhához. Ezért ne szalasszuk el az alkalmat és gondoljunk arra, hogy ez a típusú lábbeli funkcionális. Vagyis négyévszakos hordhatósága miatt olyan modellt válasszunk, amely tényleg minden tekintetben jól fog működni mindegyik ruhatárunkban.


Ruházat