Amikor azonban választani készülsz, akkor nem csupán a színt és a mintát kell kiválasztani, hanem a tapéta anyagát is. Ha igazán jól szeretnél dönteni, akkor feltétlenül olvasd el a mai cikkünket, amelyben részletesen kitérünk arra, hogy miért és melyik tapétát érdemes választani!

Keresd a vlies tapétákat!

Ha a Wallmaxx Tapéta Webáruház különleges tapétakollekciói között nézelődsz, meg fog akadni a szemed a vlies szócskán, ugyanis számtalan Marburg, AS-Creation vagy éppen Rasch tapéta készült ebből az alapanyagból. 

Most biztosan felmerült benned a kérdés, hogy hát nem mindegyik tapéta papírból készült? Nos, a válaszunk nem.

A vlies tapétába a gyártás során a polimerek mellé gyapotszálakat is kevernek, ezáltal gyapotrostos vagy gyapjúrostos tapétaként ismerhetjük, vagy még ismertebb nevén nem szőtt textilburkolatnak.

Miért érdemes vlies tapétát választani?

Azontúl, hogy nagyon könnyen kezelhető felragasztáskor, leszedéskor is sokkal könnyebben lehet dolgozni vele, mint papíralapú társaival.

Persze a felragasztás és a leszedés közti időben is számos előnnyel jár ez a fajta tapéta. Többek között, ha kis mértékben is, de hőszigetelő hatással bír, ami a mai energiaárak mellett nagyon fontos tulajdonság.

Rugalmas és erős anyag, ezért felragasztáskor sem tör borsot még a kezdő tapétázó orra alá sem, valamint vízálló is, sőt a falak kisebb repedéseit - mint amilyen a gipszkartonokon is előfordul - is gyönyörűen áthidalja.

Hogyan ragaszd fel a vlies tapétát?

Ha úgy döntöttél, vlies tapétát vásárolsz, akkor a következőket érdemes betartani!

1. A tapétázandó helyiség huzatmentes legyen és biztosítsd a 18-25 Celsius-fokot.

2. A falfelület legyen száraz, sima, pormentes és egységesen világos. Ha kell, akkor fess rá egy világos réteget.

3. Keverd be az utasítás szerint a jó minőségű tapétaragasztót - csomómentesre!

4. Minőségi hengerrel vagy ecsettel vidd fel a tapétaragasztót, majd ügyelj arra, hogy egyenesen tedd fel az első csíkot, hiszen az adja a további csíkok alakját.

5. Ha fent van, simítsd el először függőlegesen, aztán vízszintesen, hogy a levegőbuborékok távozni tudjanak. 

Mivel ez a tapéta festhető, ezért ha úgy döntesz, száradás után tovább cifrázhatod ezt a nagyszerű anyagot!

Minták, színek és textúrák széles választéka vár rád!

Szerencsére ha már megbizonyosodtál afelől, hogy a vlies tényleg jó választás lehet, akkor már csak a színeket és mintákat kell kiválasztani, ami nem is lesz olyan nehéz feladat. A Wallmaxx Tapéta Webáruház kínálatában tematikusan, kollekciónként tudsz keresgélni, így ha tudod, milyen stílust és hangulatot szeretnél megteremteni az otthonodban, akkor könnyen meg fogod találni a hozzá tartozó tapétakategóriát.


Otthon