Ha mi magunk is szeretnénk kiváló minőségű csomagolást a termékeinknek, akkor a nyomtatott ragasztószalag gyártásának lehetőségeiről érdemes bővebben tájékozódni a Webmaxx oldalán.

Célzott márkaépítés

Az első és legegyértelműbb oka annak, hogy a webáruházak közül egyre többen használnak saját logóval ellátott ragasztószalagot az árucikkek becsomagolásánál, az a márkaépítés. Hiszen, ha igazán odafigyelünk a részletekre, az sokkal professzionálisabb képet mutat cégünkről. 

A vásárló első benyomását cégünkről a csomagolás fogja meghatározni. Tűnjünk hát ki a versenytársaink közül és azonnal mutassuk meg márkánkat már a csomagolás felületén is. Ezáltal minden dobozunk, ami eljut a vásárlókhoz, a márkánt nagykövete lesz. Az e-kereskedelem világában nagyon fontos az első benyomás a csomagolásról, hiszen ez határozza meg, hogy mi lesz a vásárlónk első gondolata velünk kapcsolatban. A logózott ragasztószalagok ebben igen sokat segíthetnek.

Profi megjelenés

A logó nélküli csomagok jellegtelen és olcsó hatást kelthetnek. Azonban egy saját logóval ellátott ragasztószalaggal csomagolt doboz már egészen másképpen fest, mint egy olyan, amilyennel évente tucatszám találkoznak a megrendelőink. Azt az érzetet kelthetjük, hogy cégünk nagyon figyel még az apró részletekre is és még a csomagolásra is időt és energiát szánunk. Ez megbízhatóságot és profizmust fog sugallni.

Hitelesség és garancia

A logózott ragasztószalag egyfajta hitelesítésként is szolgál. A sértetlenül becsomagolt doboz garanciát is ad a vásárlónak arra, hogy a csomagot szállítás közben nem bontották fel, nem nyúltak bele és nyugodtan átveheti. Hazánkban még mindig igen nagy az utánvétes rendelések száma, és sajnos gyakori, hogy a megvásárolt terméket nem veszik át a megrendelők. 

Esetenként arra hivatkoznak, hogy sérültnek látták a csomagot és így nem merték átvenni a terméket. Viszont a logózott ragasztószalag jól látható és egyértelműen megállapítható lesz, ha a csomag nem sérült a szállítás során. Ráadásul egy egyedileg gyártott ragasztószalagot nem tudnak csak úgy kicserélni egy esetleges felbontást követően, így csökken az esélye a visszaéléseknek, egészen pontosan annak, hogy a szállítási útvonalon a csomagot valaki megbontja.

Testreszabható dizájn

A nyomtatott ragasztószalagok testreszabhatóak, így ünnepek vagy valamilyen jeles esemény alkalmával - például, ha bizonyos árucikkekre kiemelten akciót tervezünk - plusz információt közvetíthetünk a vásárlóinknak általa. Az ünnepi szalagok mindig nagyon tetszetősek, a megrendelők szeretik, mert azt az üzenetet hordozza, hogy a cég még ezzel a figyelmességgel is kedveskedik a vásárlóinak. 


Munka