Akció vagy limitált darabszám?

Van, aki a téli kabátot is júniusban veszi, hiszen ilyenkor sok gyártó még mindig igyekszik megszabadulni a felesleges készlettől. Ilyenkor nyomott áron lehet megszerezni a tavalyi modelleket. Sok gyártó a téli gumikat is akciós áron kínálja a szezon vége felé, de ez annyira nem jellemző, mint a ruhák esetében. A guminál ugyanis a változatosság nem feltétlenül gyönyörködtet.

Sok viszonteladó igyekszik éppen csak annyi gumit készleten tartani, amennyi elfogy a szezon alatt. Könnyen tapasztalhatjuk ezért azt, hogy a februárban meghibásodott abroncsokat már nem egyszerű a megszokott helyünkön pótolni.

Rengeteg gyártó is csak limitált számban állít elő vagy értékesít gumikat, hiszen folyamatosan tökéletesítik a technológiát. Sok abroncs, bár szinte tökéletes, csupán egy-két szezonon át elérhető, utána kijönnek a modernebb modellek. 

Miért vegyünk abroncsot a szezon végén?

Jó esetben egy garnitúra abroncsot nem csak egy szezonban használunk. Ha azonban az egyik gumink megsérül, és nem tudunk azonos típusú abroncsot szerezni, könnyen ott tarthatunk, hogy az egész szettet cserélni kell. Ez pedig drága mulatság.

Ha azt tapasztaljuk, hogy egy gumiszett bevált, érdemes a szezon végén még egy-két darabot beszerezni belőle. Ha így teszünk, tudjuk pótolni a darabot akkor is, ha kifutó szériáról vagy eleve limitált számban gyártott gumikról van szó. Egy kis előrelátással ezen a ponton rengeteg pénzt, időt és energiát megspórolhatunk.

Hogyan vásároljunk téli gumit a szezon végén?

A legegyszerűbb az általunk kedvelt, akár limitált szériás téli gumit online megrendelni. Az Olcsobbgumi.hu abroncs webshopjából például akár házhozszállítással is meg lehet tenni mindezt - így az összes kellemetlenséget elkerüljük. 

Megfelelő tárolás és gondoskodás mellett azok a gumik is tartósak maradnak, amelyeket az adott szezonban már nem veszünk tartósan használatba. Cserébe sokáig kéznél lesz a pótlás - biztosak lehetünk benne, hogy a szett élettartamán belül nem kell az összes gumit lecserélnünk egyetlen abroncs meghibásodása miatt.


Autó