A Procter & Gamble az elmúlt három évtizedben kimagasló jelentőségű partnerségeket alakított ki számos hazai szervezettel és a helyi közösségekkel, amelyek számára folyamatos anyagi, önkéntes vagy terméktámogatást nyújt. 2022-ben napi több mint egymillió, azaz összesen 367.669.000 forint értékben juttatott el közel félmillió darab terméket többek között négy kiemelt partnerszervezetének.

A Magyar Vöröskereszt, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közreműködésével nemcsak a világjárvány, de a tavaly óta zajló háború miatt nehéz helyzetbe került családok és közösségek számára nyújtottak jelentős támogatást.

A vállalat termékeinek széles választékával látja el hónapról hónapra a hazai szervezeteket, tavaly többek között női intimhigiéniai és babaápolási termékeket, tisztálkodószereket, kézfertőtlenítőt, mosó- és tisztítószereket, szájápolási termékeket, borotvákat, dezodorokat és légfrissítőket adományozott, emellett irodabútorokat és foteleket is eljuttatott a rászorulóknak.

Saját önkénteseinek segítségével minden évben nehéz sorsú gyermekeket támogat, valamint „Ültessünk jobb levegőt” programjuk keretében már több hektár erdőt telepített az országban.

A vállalat nemcsak az országos szervezeteknek nyújt támogatást, de aktívan segíti a gyáraihoz közel álló helyi közösségeket és szervezeteket is, mint a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház vagy a Csömöri Alapszolgáltatási Központ.

Márkái révén számos jótékonysági program elindítója vagy részese, az Always évek óta kiemelt támogatója a Magyar Vöröskereszt #lánybólnővé programjának, amely a menstruációs szegénység leküzdéséért harcol, és a programnak köszönhetően eddig közel egymillió darab betétet adományozott iskolás lányoknak.

A Pampers évek óta speciális koraszülött pelenkával látja el a hazai kórházak köraszülött osztályait, tavaly több mint 160 ezer Preemies pelenkát adományozott. Magyarországon közel harminc Perinatális Intenzív Centrum (PIC) működik, melyek speciálisan a koraszülöttek és a beteg újszülöttek ellátásra felkészült osztályok.

A koraszülöttek esélyeit arra, hogy egészségesen született társaikhoz hasonló életet élhessenek, meghatározzák az időben elvégzett orvosi beavatkozások, kezelések és a későbbi fejlesztő foglalkozások.

„A koraszülöttek számára tervezett kis méretű, rendkívül gyengéd pelenkáink kifejezetten a picik érzékeny bőréhez lettek kialakítva. A speciális pelenkák méretükből adódóan a lehetőségek szerint a legkevésbé zavarják a koraszülött kisbabák alvását, fejlődését és orvosi ellátását. Büszkék vagyunk arra, évek óta támogatjuk legkisebb pelenkáinkkal a koraszülött osztályokat.” – mondta Krubl Yvette, a Procter & Gamble kommunikációs vezetője.