A dohányosok - főleg, ha a lakásban dohányoznak, nem foglalkoznak a problémával, hiszen nem ismerik fel azt. Az ő orrukat nem facsarja a falakból, berendezési tárgyakból áradó bűz, maximum a felszín elváltozása tűnhet fel. A sárgás-barnás, néhol kormos foltok azt jelzik, bizony nagy a baj.

A dohányzás emberi szervezetre gyakorolt káros hatásai már-már elcsépeltek. Mindenhol hallani, biológiaórán elmondják a gyerekeknek, a cigarettásdobozokat szörnyű képekkel dekorálják. De a dohányeladásból származó bevétel olyan óriási minden állam számára, hogy ugyan mutat egy-két elrettentő példát, azért jól megadóztatja ezeket a termékeket, hogy a függő fogyasztók minél többet fizessenek neki.

Ha Ön egy olyan lakást talál, amit előtte dohányos lakott, készüljön fel a takarításra. A nikotin és a korom szabályosan beleeszi magát a falakba és a padlóba. A füsttel szállva bejut mindenhová. A bútorok gyakorlatilag használhatatlanok lesznek, hiszen nemdohányzóként helyet foglalni egy nikotinos lakásban kész rémálom. A szagot azonnal átveszi a ruha, a bőr, a haj. Ha egy ilyen helyen kell takarítani, akkor lúgozószert kell beszerezni.

Lúgozószer a nikotin ellen

Az Euró Higiéniánál kapható anyagot szórókészülékkel, vagy hengerrel kell a falakra juttatni. Teljesen szagtalan, nem marja a padlót és az üveget. Festés előtt kell alkalmazni, minrt egy alapozót. Ezután lúgozószer jól elfedi majd a sárga, barna, szürke foltokat a falon. Ezt mindenképp el kell végezni, hiszen a makacs foltok nemcsak átütnek, hanem képesek a kellemetlen szagot és a káros anyagokat hosszú ideig kibocsátani.

A nikotin abszorpció keretében nyelődik el a falakban. Ez a fizikai-kémiai folyamat diffúziós mozgással történik, amikor a gázrészecskék bejutnak az anyagok belsejébe. Nemcsak a nikotin képes erre, hanem a vasárnapi ebédnél a pörkölt és a sült krumpli is. Vagy az étterem után sokáig kísér minket a konyhaszag. Akár a cigarettafüstről, akár az ételekről van szó, nem kellemes magunkkal vinni ezeket a szagokat.

Hogyan szabaduljon meg a nikotintól?

A falakból a már említett lúgozószer kihozza a kellemetlen anyagot. A bútorok kárpitjaival már több a gond, hiszen azt nem lehet lehúzni és kimosni, hanem oda erős kárpittisztító kell. A legjobb ezt szakemberre bízni, nehogy sérüljön a bútorszövet. A mosógépbe helyezhető holmikat fertőtlenítő folyadékkal célszerű átmosni a mosószer mellett. A bútorokból speciális spray-vel lehet kiszedni a szagokat, és citrommal eltüntetni a sárgás foltokat. 

A takarítást nem lehet megúszni, hiszen a párolgó harmadlagos szennyezés sokkal több egészségügyi kockázatot jelent, mintha közvetlenül friss dohányfüstöt szívnánk. A föld közelében létező kicsi gyermekek, kisállatok számára kimondottan veszélyes egy nikotinos lakás. 

Mit tegyünk ha, kiégett lakásokról, házakról van szó? 

Jusson eszünkbe a legolcsóbb megoldás a Geiger SE-1 lúgozószer. Csodát tesz a kormos fallakkal, ami még mesterember számára is szinte megoldhatatlan probléma. A fekete, kormos falat kezeljük le a szerrel és máris jöhet a festés. Gyönyörűen eltüntető a korom és hófehérek lesznek a falak festés után! Próbálja ki termékünket!