Magyarországon is megkezdődött a nagyteljesítményű négylábú robotok és robotkarok fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Unitree Robotics termékeinek forgalmazása.

A Unitree Robotics vezető szerepet tölt be mind a professzionális, mind a fogyasztói felhasználású bionikus robotok területén, és az első cég, amely nyilvánosan értékesít ipari kategóriájú négylábú robotokat.

A Unitree Go1 széles körben alkalmazható, kutatási, oktatási, vagy ipari célú felhasználásra szánt négylábú robotplatform. Az eszköz egy mobiltelefonos applikáció (Android és IOS) segítségével és az alapfelszereltség részét képező távirányítóval vezérelhető.

A robotplatformhoz jár egy vezeték nélküli érzékelő is, ami lehetővé teszi, hogy a robot a gazdájánál lévő modult követve mellette fusson vagy sétáljon. 

A Go1 számos mozgásformára képes, amelyek segítségével olyan feladatokat tud elvégezni, ahol az emberi jelenlét veszélyes, körülményes vagy túl drága lenne. Tizenkét mozgástengelyének köszönhetően változatos terepkörülményekkel is könnyen megbirkózik, akár akrobatikus mutatványok is végrehajthatók vele, így egyenetlen területen is képes elvégezni kutatási, felmérési, és mentési munkálatokat.

fotó forrása: unitree.com

A Unitree Go1 teljes súlya 12 kg, ami a készüléket könnyűvé és könnyen hordozhatóvá teszi, ugyanakkor 3 kg hasznos súlyt tud szállítani.

Az Unitree Go1 felhasználási céltól függően különböző szenzorokkal és kiegészítőkkel szerelhető. A Unitree robotkarokkal képes lehet különböző feladatok végrehajtására, úgy, mint ajtók nyitására vagy különböző tárgyak mozgatására.

Modulárisan bővíthető továbbá olyan kiegészítőkkel, mint például a lézer alapú távérzékelés megoldásokra használt 2D és 3D LIDAR szenzorok, de kiválóan alkalmazható oktatási célokra vagy promóciós eszközként, fotózásokra, filmekhez és eseményeken is.

A Unitree termékeket széles körben használják olyan cégek és intézmények, mint a Berkeley University of California, Massachusetts Institute of Technology, Stanford University, The University of Tokyo, a Nanyang Technological University Singapore Honda Research Institute, a Google, a Facebook, az Amazon, az Nvidia, Leica, vagy a DHL.


Tudomány Állatvilág