A szivattyú feladata

A szivattyú feladata nem más, minthogy a víz állandó keringetésével fenntartsa a víz minőségét és tisztaságát. Ezt többféle típusú szivattyúval is el lehet érni, a továbbiakban bemutatjuk ezeket. A választásnál a medence mérete meghatározó, hiszen minél nagyobb a medence, annál nagyobb teljesítményű szivattyút kell használni. Az árkategóriák is változóak, néhány tíz ezer forinttól kezdődnek a legolcsóbb termékek, de ennek sokszorosáért is vásárolhatunk medenceszivattyút. 

A szivattyú mellett a medence takarása is rendkívül fontos, hiszen a takarás megakadályozza a nagyobb hulladékok, falevelek és rovarok vízbe való jutását. A Medence Óriás weboldalán számos takarófóliát megrendelhetünk, több típusban és méretben. 

Medenceszivattyú (Ubbink)

Az Ubbink kifejlesztett egy kifejezetten medencékre szánt szivattyútípust, a Poolmax sorozatot. A termékek laboratóriumi bevizsgálása is megtörtént, rendelkeznek az úgynevezett TÜV-GS minősítéssel, illetve az elektronikával kapcsolatos minden előírásnak is megfelelnek. Képesek akár 12 ezer liter vizet átfolyasztani egy órán belül, de többféle teljesítménnyel és átfolyási sebességgel beszerezhetők a medence méretének megfelelően.

Önfelszívó szivattyú 

Az önfelszívó szivattyú sós és édes víz esetén is alkalmazható, hatékonyan forgatja a vizet, amelyben ezáltal nem tudnak elszaporodni a kórokozók. A gép lényeges funkciója, hogy automatikus lekapcsolásra is képes túláram esetén. A Zodiac FloPro terméknél a gyártó 3 év garanciát vállal! A hollanderes csatlakozót a csomag többnyire tartalmazza. 

Szivattyú előszűrővel 

Az előszűrős szivattyúk kiemelkedő hatásfokkal rendelkeznek, az előszűrőnek köszönhetően a víz tisztasága mindenképpen biztosított. Sós vizes technológiánál is használható. Különböző teljesítménnyel kapható, akár 29 m3/h teljesítménnyel is, ezért nagyobb méretű medencéknél is bevethető. Motorjuk csendes; nem zavaró, ha működésben vannak. 

Medenceleeresztő szivattyú 

Végül pedig jó szolgálatot tehet egy medenceleeresztő szivattyú, ami akkor nagy segítség, amikor a víz leeresztése mellett döntünk. Mindössze 3 lépéssel teljesen leüríthető a medence, aminek a vizét tetszőleges helyre folyathatjuk, sőt, a szivattyú akár kerti locsolótömlőhöz is csatlakoztatható.