Ebben a bejegyzésben a SeaFleet kapcsán gyakran felmerülő, technikai IT-val és jogosultságokkal kapcsolatos kérdésekre adunk választ.

Milyen HW-SW környezetben lehet megoldani a SeaFleet flottanyilvántartó rendszer használatát szerver oldalon?

Amennyiben a szolgáltatást felhő alapon kívánjuk igénybe venni, akkor ezzel a kérdéssel nem is kell foglalkoznunk. Saját üzemeltetéssel történő használat esetén Linux szerverre lesz szükség, a technikai részleteket a következő bekezdésben részletezzük.

Az adatbázis: Min. Oracle 11g (64 bit XE) vagy min. MSSQL2012; az alkalmazás szerver: Glassfish 4.1.2; Java: JDK 1.8, illetve ehhez + Spago riporting: legalább 2 CPU, 3 GHz , 4 GB RAM és 160 GB hard disk. Kliens oldalon bármilyen böngésző megfelel, illetve Ms Office 2007, vagy Open Office, Adobe Acrobat Reader azok, amikre szükség lesz.

Megoldható-e az adatok mentése?

Természetesen. Erre leginkább riportokon keresztül, az egyes blokkokban rendelkezésre álló „Adatok megtekintése” funkción belül található, Export CSV útján van lehetőség.

Az üzembe helyezés mennyi időt vesz igénybe és miként történik?

Felhő alapú használat választásával szinte azonnal használható a rendszer. Legkésőbb a szerződéskötést követő egy-két munkanapon belül már birtokba lehet venni a szoftvert.

Helyi telepítés esetén a tapasztalatok alapján minden attól függ, hogy a megrendelő mennyi idő alatt tudja biztosítani a telepítéshez elengedhetetlen feltételeket.

A rendszerbe belépő felhasználók száma korlátozott-e bármilyen formában?

Ez nincs korlátozva. Bármennyi felhasználó igénybe veheti egyidőben a szoftvert. Ezen felül egy felhasználó akár több eszközön is beléphet és dolgozhat.

A belépett felhasználók aktivitása naplózásra kerül?

Igen, minden egyes esemény naplózásra kerül a rendszerben. Törlés sem történik, ennek köszönhetően lehetőség van bármilyen jellegű beavatkozás, tevékenység vagy elvégzett feladat tűpontos visszakeresésére.

A szoftver kezeli az adatok történetiségét?

Igen, a történetiség kezelése két szálon is fut. Egyrészt valós idejű, vagyis rögzítés időpontja szerinti, másrészt változás dátuma szerinti, vagyis manuálisan megadott tetszőleges dátumot alapul vevő történetiség kezelés az, ami a rendszeren belül történik.

Kipróbálható-e a flottakezelő program?

Természetesen igen, a SeaFleet teszteléséhez egy előre telepített DEMO gépjármű adatbázis szintén jár, ami tetszés szerint bővíthető vagy módosítható.

Mivel a SeaFleet rendszere felhő alapon is működik, ezért egyedül egy internetes böngészőre van szükség a kipróbálásához. A pontos díjszabás kapcsán a weboldalon található árkalkulátor segítséget nyújthat.