Virágtartók

Használatukat tekintve érdemes a virágtartókat megemlíteni, hiszen ezek használata elengedhetetlen. Kezdjük talán a hagyományos virágcserepekkel. Ezek ideálisak egy-egy növény tárolására, valamint számtalan méretben anyagban és formában érhetők el. A természetes anyagok kedvelőinek ajánljuk a fűzfából, bambuszból vagy agyagból készült darabokat. Figyelembe kell azonban venni, hogy a természetes anyagok kevésbé állják a szélsőségesebb időjárási viszonyokat, tehát ennek megfelelően kell majd elhelyezni! Ezzel szemben a fémből vagy műanyagból készült darabokat bátran használhatod a kert bármely pontján elhelyezve. 

A hagyományos virágcserepeken kívül találhatunk magasítottabb darabokkal, vagy akár kinyitható állványokkal, melyre egyszerre akár 6-10 növényt is elhelyezhetünk. Az állványok a tárolás mellett igazán dizájnos darabok, tehát akár dekorációként is tökéletesen megállják helyüket a kertben, a teraszon vagy akár a lakásban is.

Virágágyások

Másik nagyszerű opció a virágágyás, melybe egyszerre több növényt és virágot lehet ültetni. Ezen kívül igazán előnyös kisebb kertek esetében is, hiszen így akár a teraszon vagy kisebb udvaron is több növény termesztése válik lehetővé. Ezekből számos magasított verziót lehet találni az üzletek kínálatában, amely kíméli a hátat kertészkedés közben, tehát mindenképpen ajánlott ilyen verziót választani. Azonban nem csak nekünk, hanem növényeinknek is jobb választás lehet egy emelt virágágyás, ugyanis magasabb hőmérsékletet ad a növények számára, tehát biztosan jobban fognak teremni benne a növények. 

Vannak továbbá rakásolható kivitelek, melyek esetén több darab egymásra építése is lehetővé válik. Végezetül pedig vannak polcokkal ellátott, valamint mini üvegházhoz hasonlító darabok. Előbbi nagyszerű a kerti eszközök tárolására, utóbbi pedig optimális környezetet teremt a virágoknak, védve őket a hidegtől és nagyobb széltől. Anyaguk általában fa és fém, tehát a rossz időjárás sem tud majd kárt tenni bennük.

A fotó forrása:

Nadezda Verbenko / Shutterstock.com


Otthon