Jó hír a régebbi típusú autók tulajdonosai számára, hogy az Autompláza Kft. ülésfűtéseit utólag is be lehet szerelni. Ráadásul ez nem is egy különösebben bonyolult folyamat, így aki érez magában egy kis affinitást, az maga is beszerelheti az általa megvásárolt kényelmi extrát.

Az ülésfűtésekben hajlékony fűtőszálak vannak, amelyek energiaellátását szivargyújtó aljzattal lehet megoldani. A legmodernebb típusok védve vannak a túlmelegedés ellen, így teljesen biztonságosan használhatók.

Kis költségvetésből is megoldható az ülésfűtés

Míg a gyári rendszerek utólagos beépítése márkaszervizben meglehetősen költséges, addig egy univerzális ülésfűtést sokkal olcsóbb beszerezni és üzembe helyezni. Meg lehet venni olyan típust, amelyiknek szabályozni lehet az intenzitását. Lehetőség van arra is, hogy a különböző üléseken ne azonos legyen a fűtés erőssége.

Az univerzális ülésfűtések értelemszerűen a gépkocsi típusától függetlenül használhatók. A karbonszálas ülésfűtések kitűnő választásnak bizonyulnak, hiszen bírják a strapát. Könnyű őket a fűteni kívánt felülethez igazítani, és a leginnovatívabb típusok villámgyorsan felmelegszenek.

Nem tart túlságosan sokáig az ülésfűtés beszerelése

Amennyiben nem merülnek fel váratlan problémák, akkor mintegy négy óra leforgása alatt bárki beszerelheti az autójába az ülésfűtést. Első lépésként áramtalanítani kell a gépjárművet.

Ha ezzel megvagyunk, akkor ki kell szerelni az ülést az üléskárpit rögzítésének bontásával. A cél az, hogy a szövetet, valamint az alatta található szivacsot válasszuk el egymástól. Az ülésfűtés fűtőpárnáit a két anyag közé kell ugyanis elhelyezni. Ügyeljünk arra, hogy precízen helyezzük be az ülésfűtés elemeit, majd szakszerűen rögzítsük őket.

Végül ha az ülés visszakerült a helyére, gondoskodni kell az ülésfűtés elektromos rendszerhez történő csatlakoztatásáról. A szettekhez vezetékeket, biztosítékokat és olykor többfokozatú kapcsolókat is mellékelnek.

Nem szégyen segítséget kérni

A legkisebb bizonytalanság esetén is célszerű szakemberhez fordulni. A helytelenül beépített ülésfűtés elektromos zárlatot tud ugyanis okozni. Az autóvillamossági téren és kárpitos munkákban járatlanok számára megoldást jelenthet, ha az ülésfűtést beszereléssel együtt rendelik meg egy komplett szolgáltatás részeként.

A megfelelően beszerelt ülésfűtést felhasználóbarát kapcsolókkal lehet vezérelni. A modern megoldásoknak köszönhetően még egy univerzális ülésfűtés is úgy nézhet ki, mintha gyári tartozéka volna a kocsinak.


Autó