Mik is azok a polikarbonát-lemezek?

A polikarbonát egy kimondottan ellenálló, számos jó tulajdonsággal rendelkező, emellett kinézetre is esztétikus műanyag lemez. Széleskörű felhasználása miatt előszeretettel alkalmazzák kül- és beltéren is. Többféle színben is beszerezhető, így biztosan megtalálhatjuk a feladatra szánt, tökéletes árnyalatot.

Tekintsd meg a Káplár fatelep minőségi polikarbonátjait, és böngészd végig az elérhető, változatos színeket!

A polikarbonát-lemezek azért is olyan népszerűek, hiszen kimondottan könnyen megmunkálhatóak. Nem igénylik speciális eszközök, szerszámok beszerzését, és igen gyorsan dolgozhatunk velük. Kis súlyuk és nagy rugalmasságuk miatt nem véletlenül a szakemberek kedvencei.

Hol használhatunk polikarbonát-lemezeket?

Annak érdekében, hogy a polikarbonátok élettartama minél hosszabb legyen, már a tárolás során is be kell tartanunk néhány fontos szabályt. Semmiképp se hagyjuk kint őket napon abban az esetben, ha még rajtuk van a gyári fólia, hiszen az napsugárzás hatására ráéghet.

A lemezek egyébként nagyszerű hőszigetelő képességgel rendelkeznek, és egyik oldaluk az UV-sugárzás ellen is biztonságot nyújt. Tisztításuk is igen egyszerű, ezért ideálisak kinti és benti használatra is.

A polikarbonátokat bátran alkalmazhatjuk kültéren teraszfedésre, előtetőként, vagy akár medence lefedéséhez is. Beltéren gyakori, hogy térelválasztóként, vagy tolóajtóként használják őket, hiszen csodás fényáteresztő képességük miatt akár dekorációs elemként is szolgálhatnak.

Érdemes azonban tudni, hogy a lemezek összeszereléséhez bizonyos szerelési tartozékokat, alátéteket, kupakokat és csavarokat is szükséges beszereznünk. A lemezgerincek összeköttetése pedig kizárólag a leszorításra alkalmas polikarbonát-profilokkal valósítható meg.

Polikarbonátok illesztése profilok segítségével

A lemezek építése során különböző profilokra lesz szükségünk, hogy az összeillesztés maradéktalanul megvalósulhasson, stabil és tartós végeredményt elérve. Ha teljes vízhatlanságra van szükségünk, érdemes a lemezek aljára cseppentőprofilt, tetejére ALU “U” profilt helyezni.

Ha a toldás valami miatt nem ideális alátámasztásos opció megvalósításához, szerezzünk be “H” toldóprofilt! Érdemes azonban tudni, hogy ez az eszköz nem garantálja a teljes vízzárást.

Böngészd végig a Káplár fatelep kínálatában található polikarbonát-lemezeket, válaszd ki a számodra leginkább tetsző színt, és szerezd be a szükséges tartozékokat is, mindezt egy helyről!


Munka