A kezdeményezés az ISE Accelerator (Ukrajna), a Startup Campus (Magyarország) és a DEX Innovation Centre (Csehország) együttműködésében valósul meg, amelyet a Wolves Summit (Lengyelország) koordinál és a Visegrádi Alap támogat. 

A 4 hetes akceleráció során a 15 kiválasztott startup 6 workshopon vesz részt, ahol szakértők osztják meg tudásukat a nemzetközivé válásról, az adománygyűjtésről és a skálázódásról, valamint folyamatos, gyakorlati mentori támogatást nyújtanak.

A program a Wolves Summit 17. kiadásának (május 24-26., Wroclaw) részeként megrendezésre kerülő Demo Day-ben csúcsosodik ki, ahol az alapítók egy hozzáértő zsűri és a több mint 2000 fős, befektetőkből, vállalatokból és tech-rajongókból álló közönség előtt tartanak bemutatót.

A Demo Day részeként egy panelbeszélgetésre is sor kerül, amelyen a regionális technológiai ökoszisztéma jövőbeli helyzetét vitatják és jósolják meg. 

A program részeként egy tájékoztató kampányra is sor kerül, amelynek célja, hogy mind az öt ország érdekelt feleinek bevonásával megismertessék a piacot a jelenlegi helyzettel. Az első ülés a programot és a technológia jelenlegi helyzetét mutatja be, a második az ukrajnai lehetőségekre összpontosít, a harmadik pedig elmagyarázza, hogy mit kínálhat a V4 a startupoknak.

Az utolsó ülés a regionális forrásbevonási lehetőségekre fókuszál, és az Alpha Wolves - egy GP, LP és scaleup partnerkereső fórum részeként kerül megrendezésre március 8-9. között Londonban. 

"A háború olyan kihívásokat hozott a technológiai szcéna és a társadalom számára, amilyeneket még soha nem tapasztaltunk... Úgy gondoljuk, hogy ezek leküzdéséhez minden eddiginél nagyobb szükség van az innovációra" - mondta Gulyás Gergő (Wolves Summit), aki hozzátette: "A jelenlegi geopolitikai helyzetben ahelyett, hogy elszigetelten dolgoznánk, össze kell fognunk és támogatnunk kell azokat az ambiciózus vállalkozókat, akik lehetőséget látnak ott, ahol mások problémákat.” 

A jelentkezés március 19-ig tart, olyan V4-es és ukrajnai székhelyű, MVP utáni vállalkozások számára, amelyek olyan kritikus kihívásokkal küzdő területeken kínálnak megoldásokat, mint a menekültek oktatása, a sürgősségi ellátás, a mentális felépülés, az energiatermelés és -tárolás, a tiszta környezet újjáépítése és a környezet helyreállítása.


Tudomány