Választékból nincsen hiány!

Változatosság a témákban, színesség a grafikákban, füleket kényeztető szólamok – nagyjából ezeket kínálja egy profin összerakott nyerőgép. Meg persze a játék élményét, ami ráadásként pótolhatatlan érték. Persze, hogy a legfrissebb statisztikák szerint naponta több ezren döntenek a kaszinózás ezen fajtája mellett. Mondjuk a népszerűségén nincsen semmi meglepő. Bonyolult, követhetetlen, megjegyezhetetlen játékszabályokhoz nem kell igazodni, azaz még egy extra zsibbasztó, fárasztó nap után is kifejezetten jó ötlet egyet-kettőt próbálkozni. Aztán a tétek módosíthatóak, sőt akár babra is mehet a játék, ha kezdetben túlságosan ijesztőnek tűnik a pénzkockázat. Bónusz pozitívum, hogy nemcsak, hogy mindenféle előírásokat nem kell megtanulni, de még előképzettségre, külön információszerző kiskörútra és tudásgyűjtésre sincsen szükség az eredményes gépezéshez. Szóval a kikapcsolódás, mint fogalom, jelen esetben egy cseppet sem túlzás.

Írott helyett íratlan szabályok?

Az igazság az, hogy írott paragrafusok tényleg nincsenek. A nyerőgép egyszerű, és nem profán értelemben. Egyszerű, egyúttal nagyszerű. Így aztán evidencia, hogy nincsenek több kötetes játékismertetők és paragrafuskötegek. De íratlan jótanácsok azért léteznek, amiknek a megfogadása persze teljes egészében egyénfüggő. Van, aki hajlik arra, hogy zsebre tegye ezeket az útmutatásokat, akad aki teljesen más utakat jár be. Egyik sem jobb a másiknál, hiszen mindegyik egyéni döntés.

Hogy melyik a leggyakoribb tapasztalat szülte jótanács? A keretek megállapításának fontossága. És most nem a telefon vagy táblagép hátterére vagy a böngésző kereteire gondolunk. Az idő- és összegkeret az a két sarkalatos pont, melyek igencsak csúszós banánhéjakká válhatnak, ha nem kapnak elég figyelmet. Úgy tűnhet, hogy az önkorlátozás pont a játék értelmét, szabadságát veszi el. Valójában, azonban pont ellenkezőleg. Megőrzi a lelkesedést, az érdeklődést, a nyitottságot, és távol tartja a kényelmetlenségeket, a csalódásokat és a veszteséget.

Ha nincsen egyetlen egy előre megállapított határvonal sem, mind az időfelhasználás, mind a feláldozható pénztét tekintetében, akkor pillanatok alatt messzire szaladhatnak azok a bizonyos lovak, és könnyen megtörténhet a baj. Sem az idő elfecsérlése, sem az adósságba keveredés nem pozitív fejlemény, és egyik sem segíti elő a jövőbeni, felhőtlen nyerőgépezést. Ellenben, ha reális és tiszta fejjel gondolkodva megszületnek ezek a korlátok, akkor általuk pont hogy megélhető a szabadság, a határtalanság és a játék öröme. Majd amikor eljön a megállj ideje, akkor sincsen gond, ellenállás, mert a következő alkalommal folytatódhat minden tovább.