Eltelt néhány évtized, a PVC szinte eltűnt a szemünk elől. Néhány éve viszont újjászületett olyannyira, hogy nemcsak konyhákban, folyosókon, hanem fürdőszobákban is már szívesen burkolnak az újfajta változattal, amely ráadásul nem tartalmaz már annyi káros anyagot, mint elődje.

A pénztárcakímélő és családbarát PVC-padló

A PVC-padlót egyre többen szeretik előnyös tulajdonságai miatt. Melyek is ezek? A legfontosabb az összes közül az, hogy a PVC-padló egyesíti magában a melegburkolatok és a hidegburkolatok pozitív jellemvonásait.

Nem annyira veszélyes, mint a kőburkolat, amelyen bizony előfordul, hogy elcsúszik az ember. Könnyebben és gyorsabban tisztítható, mivel simább erezetű, ezért nem szükséges speciális, drága mosószereket vásárolnunk a takarításhoz. Melegebb érzetet is ad a kőburkolatokhoz képest. Időtálló, kopásálló, rugalmas és színtartó. Mindezek miatt egyértelmű, hogy már a fürdőszobáknak is a kedvelt burkolattípusa lett.

A fentieken túl közkedveltséget élvez az ár-érték aránya miatt is, pénztárcabarát árfekvésben találhatók meg a különböző PVC-burkolatok kategóriái. Nagyon jó hőszigetelési értékekkel bír, kicsi a burkolatvastagsága, emiatt padlófűtés kialakításához is nagyszerű választás, különösen idősek otthonába és ehhez hasonló intézményekbe és természetesen családi otthonok burkolásához.

Változatos mintadizájnok

Sokrétű felhasználási lehetőségeit annak is köszönheti, hogy gyakorlatilag korlátlan variációkban kapható a mintázatát, erezetét tekintve. Keresd fel a Zuhanykabin.hu honlapját és számtalan típussal fogsz szembesülni, kezdve a legszerényebb, letisztult, klasszikus parketta- vagy kőlapmintától egészen a különleges mintázatokig. Ha bármilyen egyedi elképzelésed van, a Zuhanykabin.hu webáruházában biztosan azt is megtalálod.

Nemcsak kivitelezését tekintve készül sokféle változat, hanem alkalmazhatóságát illetően is megkülönböztetünk eltérő variánsokat. Kimondottan lakásban történő felhasználáshoz készülnek az ún. heterogén PVC-padló típusok, amelyek tetejére egy PUR felülnemesített réteget helyeztek a könnyebb karbantarthatóság érdekében.

A PVC-padlókat rendkívül egyszerű lerakni, gyors a burkolás folyamata, nem kíván különösebb szakértelmet. Így a fentiekben felsorolt előnyös tulajdonságai révén és pénztárcabarát árfekvése miatt nem csoda, hogy napjainkban a lakások, és már a fürdőszobáknak is a közkedvelt burkolati eleme lett. Reneszánszát éli a PVC. 

A Zuhanykabin.hu oldalon megtalálhatod a teljes PVC burkolatkínálatot, válogass kedvedre! Amennyiben további kérdésed merülne fel, fordulj bizalommal a cég munkatársaihoz!