Szerencsére azonban az elmúlt években egyre központibb témává vált, hogy gyermekeink számára nemcsak biztonságossá, de vonzóvá és élvezhetővé is tegyük az otthonunk különféle helyiségeit, így került be például a fellépő vagy épp a kisasztal a konyhába.

No, de mi a helyzet a fürdőszobával? Az UDOOR fürdőkádajtó csapatával vettük sorba, mire kell odafigyelni akkor, amikor kialakítjuk a fürdőszobánkat!

Túl a csecsemőkoron

Minden igazán akkor kezd izgalmassá válik, amikor a babánk már tud ülni, aztán egyre magabiztosabb és komplexebb mozgás kifejtésére is képes lesz, elméje tágul, és már a fürdés is elkezd egészen másról szólni, mint pusztán a tisztálkodásról. 

Míg neked a mosakodás, a felfrissülés, a relaxáció a lényeg, addig a gyermeked a játékot fogja látni, és egy újabb lehetőséget arra, hogy tanuljon valamit - játszva!

Épp ezért neked, mint szülőnek az a feladatod, hogy minél biztonságosabb terepet teremts neki, hogy balesetmentesen tudjon felfedezéseket tenni.

Hogy mi az, amit tehetsz? Mutatjuk!

Így tedd gyerekbaráttá a fürdőszobád!

Természetesen vannak esztétikai szempontok, így vannak, akik az otthon hangulatának megfelelően a vintage-boho vonalon indulnak, minél természetesebb színekkel és anyagokkal dolgozva, míg mások az élénk színek kavalkádjával teremtik meg az igazi gyerekvilág hangulatot.

De túl a szín- és mintaválasztáson, akad még pár olyan teendő, melyeket jobb nem kihagyni, ha nem szeretnéd, hogy gyermekedet baleset érje a fürdőszobában!

1. Első és legfontosabb a kád! Még ha csak kicsi helyed is van, akkor is legyen egy mélytálcás zuhanykabin, ahol a vízzel tud kísérletezni a gyermeked. Több készséget is fejleszt ez a tevékenység, így semmiképp se engedd el ezt a lehetőséget elúszni a lefolyón.

2. A fürdőkádajtóval elejét tudod venni a csúszásoknak, hiszen a gyerekek szeleburdisága sokszor keveri őket bajba, érdemes ennek elébe menni.

3. A biztonságos fellépők és a csúszásmentes felületek kialakítása biztosítja azt, hogy egy apró kézmosás sem fog balesetbe torkollni.

4. A termosztátos csaptelep is roppant hasznos, hiszen segítségével elkerülhető a forrázás.

5. Ahogy önállósodik a gyermekünk, úgy segítsünk neki abban, hogy minden holmiját elérhesse, így akár a fogkeféjét, akár a kéztörlőjét. Ezzel együtt pedig gondoskodjunk arról is, hogy a számára veszélyes eszközök és vegyi anyagok kikerüljenek onnan.

Kezdd az alapoknál, és ha már van kádad, jöhet az UDOOR fürdőkádajtó, hogy gyermeked biztonságban pancsolhasson!

Szerezz örömet a gyerekednek!

Biztosan neked is vannak még emlékképeid arról, hogy milyen jókat lubickoltál esténként a kádban, add hát meg a gyermekednek is ugyanezt a fantasztikus élményt, amiért még utazni sem kell, mert helyben van nap mint nap!