Mindennek az alapja: a kiváló minőségű konyhabútor

A konyhabútor nagymértékben befolyásolja a használhatóságot. Készíttethetünk egyedi igényeinknek megfelelőt egy asztalossal sok pénzért, vagy be is szerezhetünk kész konyhabútorokat a Homelux lakberendezési webáruházból kedvező áron.

Ha ez utóbbi mellett döntünk, a saját igényekről akkor sem kell lemondanunk, hiszen elemes konyhabútorok és konyhablokkok is kaphatók itt. Így ha átlagos méretű a konyhánk, akkor a komplett szettek remekül fognak illeszkedni bele, ha pedig kiegészítő elemekre lenne szükség, akkor azokat is megvásárolhatjuk.

A színek tekintetében is dönthetünk: tölgy és sonoma tölgy korpusszal, antracit, fekete és fehér frontfelülettel rendelkező modellek közül választhatunk. Modern és klasszikus helyiségekben is csodás kialakítást hozhatunk létre.

A kiegészítőket vásároljuk meg egyenként

A kész konyhabútorok nem tartalmazzák a kiegészítőket, ezeket nekünk külön kell beszereznünk. Hogy mik ezek? Többek között a mosogatótálca és a csaptelep. Ezek összhangja is sokat számít.

Ha lesz mosogatógépünk is, akkor elég lehet egy egymedencés mosogató, de válasszunk csepegtetőtálcával is ellátott modellt a biztonság kedvéért. Nagyon népszerűek a gránitból készült termékek, hiszen ezek karcállóak, könnyen tisztíthatók, nem foltosodnak. Kerek és szögletes formában is elérhetők.

Ha megvan a mosogatótálca, akkor pedig jöhet a hozzá illő csaptelep! Álló vagy fali legyen? Tekerőgombos vagy karos? Attól függ, milyen stílust álmodtunk meg. A modern konyhákban mindenképp a dizájnos álló csaptelepek valók, amelyek egy kézzel is működtethetők, tehát karosak.

Vannak már érzékelős-infrás változatok is, ezekkel még gazdaságosabbá tehető a vízfogyasztás. Ha kéttálcás a mosogatónk, akkor válasszunk olyan csaptelepet, amely kihúzható fejjel rendelkezik, mert ennek nagyobb a hatósugara.

A háztartási gépek helye

A modern konyhabútorokban helyet hagynak a beépíthető háztartási gépeknek: sütőnek, mikrohullámú sütőnek, mosogatógépnek. Gondoljuk át, nekünk melyikre lesz szükségünk, és a bútort is ez alapján állítsuk össze.

Természetesen a többi kisebb gép helyét is tervezzük meg. Jobb, ha minél több tárolóval, fiókkal rendelkezik a konyhaszekrény, hogy maradjon elég felület a pulton a kenyérpirítónak, vízforralónak, kávégépnek – az edények, tányérok, evőeszközök pedig kerüljenek máshol tárolásra.

Már a tervezés során vegyük figyelembe, hogy mennyi aljzat kell a készülékek működtetéséhez, ne hosszabbítóval oldjuk meg a helyzetet, mert ez balesetveszélyes is lehet.

Ha pontosan lemérünk mindent, alaposan megnézzük a kínálatot, minőségi darabokat választunk és ellenőrizzük, hogy stílusban is összeillenek-e a termékek, akkor nem érhet minket meglepetés.


Otthon