Milyen időtartamra lehet utasbiztosítást kötni? 

Ebből a szempontból két típusú biztosítást különböztetünk meg. Vannak a rövidebb utazásokhoz való biztosítások, amiket 1-90 napos időtartamra tudunk megkötni, valamit a hosszabb kinttartózkodásra fedezetet nyújtó csomagok, amik pedig 4-12 hónapon át tudják garantálni a biztonságunkat a külföldi utazás során.

Neked van már utasbiztosításod a következő kirándulásra? Vegy Te is az a típus vagy, aki szeret mindent az utolsó pillanatra hagyni? Akkor sincsen semmi baj, hiszen már az utazás előtt néhány órával is meg tudod kötni online az utasbiztosítást akár az otthonod kényelméből vagy a telefonodról is!

Utasbiztosítások hagyományos nyaralásra

A biztosítások között is többféle csomag érhető el. Abban az esetben, ha csak egy hagyományos strandolós, városnézéssel tarkított könnyed nyaralást terveztek, akkor vélhetően az alapcsomagok között is bőven megtalálhatjátok a számotokra szükséges szolgáltatásokat.

Utasbiztosítás a téli sportok kedvelőinek

A téli sportok teljesen más biztosítási kategóriába esnek, mint a hagyományos városnézős túrák, éppen ezért külön biztosítási csomagba is kerülnek. Akik azt tervezik, hogy síelni vagy snowboardozni mennek a téli időszakban, azoknak tanácsos ezek közül a termékek közül választani, hogy semmiképpen se érhesse őket meglepetés egy-egy amúgy is váratlan baleset bekövetkezte után.

Extrém sportokhoz kiemelt biztosítást

A sportokon belül az extrém sportok sokkal nagyobb veszélyeket rejthetnek magukban, mégis számos rajongójuk akad. Nem is meglepő, hiszen hatalmas élménnyel tudják gazdagítani az alapvetően sem éppen ingerszegény nyaralásokat, rengeteg boldogsághormont szabadítanak fel, és általuk megtapasztalhatod az igazi szabadság érzését is. 

De mivel ezekhez a pozitívumokhoz nagyobb lehetőséggel társulhat valamilyen váratlan esemény vagy baleset, a következmények pedig sokkal súlyosabbak lehetnek, az extrém sportokra külön biztosítást kell kötni, ha azt tervezed, hogy Te is kipróbálsz majd valami ilyesmit az utazásod során.

Assistance biztosítás

Az autóval vagy motorral útnak indulóknak nagyon hasznos segítője tud lenni egy assistance biztosítás, ami segítséget nyújt olyan esetekben, ha a gépjárműved egy váratlan helyzetben cserben hagy. Ekkor az assistance szolgáltatás keretein belül segítenek a környékről autómentőt találni, valamint fuvart is szervezhetnek az úti célodhoz.


Pénzügy Utazás