A póker nevet azonban csak a tizenkilencedik században adoptálták a névadó amerikaiak. Érdekes módon rövid ideig csak húsz kártyát (AKQJT) használtak a pókerhez, ám hamar rájöttek, hogy az igazi szórakozást az 52-kártyás pakli nyújtja, a kézben levő lapok hierarchiájával, ahogyan ma ismerjük. A teljes 52-kártyás pakli használatával több játékos játszhatott, a new orleans-i póker pedig eljutott a legtöbb amerikai államba, majd később Európába is.

Online póker

Az online póker bevezetése jelentős hatással volt a póker fejlődésére. Az első online leosztást 1988. január 1-jén játszották a Planet Poker néven ismert oldalon. Igaz, néhány évvel korábban már megjelentek a póker játékok az interneten, de valódi pénzes játékok ekkor még nem álltak rendelkezésre.

Az emberek nagyon gyorsan felfigyeltek az ebben a megoldásban rejlő lehetőségre, így a következő években pókertermek néven új helyek kezdtek megjelenni. Sok éven át a PokerStars, az IBM korábbi alkalmazottja, Isai Scheinberg által létrehozott üzemeltető állt az élen. 2014-ben az üzemeltetőt eladták, az új tulajdonos pedig nem tudta fenntartani azokat az értékeket, amelyeket az előző vezetés az évek során ápolt. Ennek eredményeként más pókertermek is versenybe szállhattak a piacvezető pozícióért, illetve új szereplők is megjelentek, melyek az egész online pókeripart friss megközelítéssel szemlélték.

Megszületik a GGPoker

A technológia fejlődésével a játékosok egyre több új funkciót, formátumot és megfelelő megközelítést vártak el, így született meg a GGPoker hálózat. 2014-ben az első projekt még kizárólag az ázsiai piacra összpontosított, de a tulajdonosok nagyon gyorsan felismerték a globális piacban rejlő potenciált, ezért egy olyan terméket hoztak létre, amely tökéletesen megfelelt a játékosok elvárásainak.

Csak az elmúlt évben a GGPoker megháromszorozta játékosainak a számát, és nem fog itt megállni! Jelenleg a ggpoker.eu-n játsszák a legmagasabb téteket játszó játékokat, és szoftverjüket sokan az iparág legjobbjának tartják. Itt rendezték meg a rangos WSOP (World Series of Poker) fesztivált, ahol olyan híres sportolók pókereznek, mint Neymar és Andrij Sevcsenko. Annak köszönhetően, hogy az egyes játékcsoportok igényeit egyedülálló módon elégíti ki, a GGPoker tovább növekszik, és ez az az üzemeltető, amelynek a legnagyobb az esélye arra, hogy hosszú ideig piacvezető szerepet töltsön be ebben az iparágban.


Pénzügy