A tető alatti terület lakótérré alakítása nemcsak a tetőszerkezet megfelelő szigetelését igényli, de ugyanilyen lényeges biztosítani a helyiségek természetes szellőzését és megvilágítását. Erre tökéletesen megfelelnek a tető síkjába illeszthető tetőablakok, amelyek modern megjelenést kölcsönöznek az épületeknek, és szinte láthatatlan megoldást nyújtanak. A tetőfedés szerepét is betöltik, így az időjárás viszontagságaival szemben maximálisan ellenállónak kell lenniük. Hogyan válassz tetőtéri ablakot?

Hangulatos és komfortos lakótér a tető alatt

A tetőtér komfortossá tételéhez válaszd a Premep.hu korszerű tetőtéri ablakait, amelyek valamennyi, a velük szemben támasztott követelménynek megfelelnek. Nemcsak elegendő mennyiségű természetes fényt és friss levegőt biztosítanak, de hő- és hangtechnikailag, valamint a víz- és a légzárás tekintetében is maximálisan megfelelnek. 

Amikor a tetőtér kialakításának megtervezésére kerül sor, a tulajdonosoknak dönteniük kell arról, hogy milyen típusú tetőablakkal kívánják biztosítani a fényt az újonnan kialakítandó helyiségekben. Az ízlés mellett a tetőszerkezet adottságai, valamint esetenként építéshatósági előírások szabhatják meg, melyik lesz a követendő megoldás. Klasszikusan álló tetőablakokkal történhet a tetőtér megvilágítása, azonban ezekről tudni kell, hogy bár nagyobb hasznos alapterületet eredeményeznek, külön tetőfelépítményt igényelnek. A tetősíkablakok modern és energiahatékony megoldást kínálnak a korszerű technológiáknak köszönhetően.

Miért van szükség tetőablakokra?

Tetőablakokkal a tetőtér funkcionális lakótérré alakítható. A tetőablakok jelentős mennyiségű természetes fényt eresztenek be a lakóterekbe, növelik a belső tér esztétikáját, hangulatát. Nemcsak nyitott állapotban, de a beépített résszellőzők révén csukva is lehetővé teszik a tetőtér természetes szellőzését, ezáltal a kellemes hőmérséklet és optimális páratartalom megteremtését.

A tetőablakokat úgy kell elhelyezni, hogy kilátást biztosítsanak, az ugyanis nemcsak elvárt igényünk, hanem a komfortérzetünkhöz is szükséges. 

A korszerű tetőablakok jellemzői

A minőségi tetőablakok kiváló hőszigetelő képességgel rendelkeznek, ezáltal hozzájárulnak az épület energiahatékonyságához, csökkentik a fűtési költségeket. A megfelelően elhelyezett ablakok minimalizálják az épület hőveszteségét, az üvegezés és az árnyékoló szerkezetek révén szabályozzák a nyári hőbeáramlást.

A minőségi anyagokból és üvegezéssel készülő tetőtéri ablakok akusztikai szempontból is kedvezőek, kizárják a környezeti zajokat, amennyiben szakszerűen kerülnek beépítésre.

Tetőtér-beépítéshez válassz kiváló épületfizikai tulajdonságokkal rendelkező, változatos méretű, típusú és nyitásmódú tetősíkablakokat!


Otthon