Felnőttek esetében ez nem okoz különösebb gondot, viszont a gyerekek már jócskán kinőtték a tavalyi ruhácskájukat, nem is beszélve az őszi kiscipőkről és a téli bakancsokról. Előfordulhat az is, hogy a gyermek lábának egy kis extra tartásra van szüksége, ilyen esetben supinált bakancsot kell beszereznünk. 

Csalóka ősz és hideg tél

Az őszi idő csalóka és úgy tűnik, a napsugarak kellő melegséget árasztanak magukból. Az ablakon kitekintve a jó idő csak látszat, a reggelek bizony hidegek, és a hőmérséklet csak lassan emelkedik a délelőtt folyamán, valamint az esték is hűvösek. Résen kell lennünk gyermekünk egészségének megóvása érdekében és fontos, hogy réteges ruházatba bújtassuk őket. Gyakran már nem elég egy kis pulóver, hanem elő kell venni az átmeneti kabátot. 

Figyeljünk arra, hogy a ruházat felső rétege eltávolítható legyen a nap során, hiszen a napi hőingadozás miatt a déli, délutáni órákban megizzadhat a gyerek a meleg öltözék alatt, ami szintén káros lehet. Fektessünk külön hangsúlyt a őszi-téli bakancs kiválasztására, mivel a megfelelő cipő jól védi a gyermek lábát.

Megfelelő bakancsot a téli szezonra

A téli bakancs kiválasztásánál van néhány szempont, amit nem árt figyelembe venni. Jó, ha a lábbeli kellően meleg, bélelt és nem ázik át. Nagyobb hó hazánkban már régen esett, emiatt hótaposók vagy csizmák beszerzése csak azokban az esetekben indokolt, amikor a gyerek nagyon sokat tartózkodik a szabadban.

Az oviba, iskolába járáshoz, illetve az udvari játékokhoz kellő védelmet nyújt egy bakancs is. Bizonyos esetekben, amikor a gyermek lába nem megfelelően fejlődik, szükség van egy kis extra segítségre és a supinált változatot kell megvásárolnunk. A Lurkócipő supinált bakancs kínálatában mindenki megtalálja a gyermeke számára ideális modellt és méretet.

A supinált bakancsok enyhén döntött sarokkal készülnek, hogy korrigálják a rendellenességet és megfelelő helyzetbe pozícionálják a kicsi lábát. A kiválasztáskor a bakancs talpának kialakítását is érdemes megvizsgálni. Elvárás, hogy a talp legyen rugalmas, kellően hajlékony és könnyű, hogy ne nehezítse a lurkó járását. A felsorolt szempontok alapján mindannyian kiválaszthatjuk a megfelelő ár-érték arányú supinált bakancsot gyermekünknek.

Supinált bakancs az egészséges lábakért

A supinált cipőt, mint a supinált bakancsot is általában az ortopéd orvos javasolja a gyermekek esetében. A lúdtalp és a bokasüllyedés ilyen jellegű, korai kezelésével helyrehozható a láb egészsége, és a gyermek élete során nem fog többé problémát okozni. Ha a láb deformitása nincs kellőképpen kezelve, a későbbiekben akár olyan látványos állapotok is kialakulhatnak, mint az O-láb vagy X-láb. Gyermekeink egészségének megőrzése a mi feladatunk.