Mi is pontosan az a dekorfóliás beltéri ajtó?

Az, hogy a dekorfóliás, vagy időnként dekor ajtónak is nevezett szabvány ajtók mennyire felelnek majd meg neked, igen sok dolog függvénye. A legfontosabb kérdés azonban biztosan az, hogy a szempontjaid közül melyek szerepelnek a legelőkelőbb helyen. Ha például az időtényező az egyik legfontosabb kérdés, akkor ezek közül az ajtók közül érdemes válogatnod!

Az MDF vagy faforgács lemez alapra, amely egy könnyített ajtószerkezetet jelent, tulajdonképpen egy papír alapú dekorfólia kerül, amelyen egy lakkréteg hivatott arra, hogy megóvja a sérülésektől az ajtó felületét. A dekornak köszönhetően ezek az ajtók is nagyon szépen tudják utánozni, illetve megidézni a különböző fa felületeket. Ráadásul az Ajtóház dekorfóliás beltéri ajtói között sokféle megjelenésű nyílászáró közül válogathatsz, akár fémcsíkkal vagy üveges részletekkel díszített ajtók is a rendelkezésedre állnak.

Miért érdemes a dekorfóliás ajtókat választani?

Ezek mellett az ajtók mellett a legfontosabb érv az, hogy nem kell a megrendeléssel foglalkozni és aztán megvárni, míg legyártják a megrendelt termékeket. Hiszen ezek pozitív értelemben tucattermékek, melyek tömeggyártás keretében készülnek, így akár azonnal vihetjük is haza őket, így a szállítási határidő rövidebb.

Mivel ezek az ajtók számítanak a legolcsóbbaknak is, ezért ez egy tipikus spórolós választás is, azonban azzal érdemes tisztában lennünk, hogy ezek az ajtók kevésbé állnak ellen a behatásoknak, könnyebben karcolódnak, s összességében hamarabb meglátszik rajtuk az idő vasfoga, mint más típusokon.

Kik ne válasszanak semmiképpen dekorfóliás ajtókat?

Azok, akiknek nem szabvány méretű ajtónyílásaik vannak, ideértve a panellakások lakóit is, azok ne a dekor beltéri ajtók között keresgéljenek. Ami az előnye ennek a típusnak, az egyben a hátránya is, hiszen gyorsan elérhető, cserébe ez csak meghatározott méretben és korlátozott dizájnban és színben igaz.

Azok számára sem ez az ajtó lesz a tökéletes, akik magasabb minőségű termékeket szeretnének, amelyeken elsőre látszik a prémium anyaghasználat és a színvonalas kivitelezés. Akiknek ráadásul az is fontos szempont, hogy a választott nyílászárók jobban ellenálljanak a sérüléseknek és minél tartósabbak, minél hosszabb életűek legyenek, azoknak a magasabb minőségű vagy éppen a prémium kategóriájú beltéri ajtók között érdemes böngészniük. 

Magasabb kategóriát képviselnek a CPL beltéri ajtók, az egyedülállóan selymes és ellenálló felülettel bíró festékszórt ajtók, valamint azok a prémium, luxus kategóriába tartozó nemesfa ajtók, amelyek a természetet megidézve kényeztetnek a fa élményével úgy, hogy sokkal jobb tulajdonságokat ötvöznek magukban, mint amire a tömörfa valaha is képes lenne.


Otthon