A Miele mikrohullámú sütői is képesek erre, de emellett még számos további előnyük is van, érdemes megismerkedni ezekkel! Összegyűjtöttük a róluk szóló legfontosabb információkat.

Kezdjük a dizájnnal!

Bár elég furcsa, hogy egy mikrohullámú sütő esetében a dizájnt vesszük előre az előnyök felsorolásánál, ennél a márkánál nem mehetünk el szó nélkül a kivitelezés mellett. Ezek a készülékek ugyanis kaphatók szabadon álló és beépíthető változatban is, természetesen ez utóbbi a népszerűbb.

Aki modern konyhájába keres letisztult, klasszikus stílusú mikrót, az választhatja a SideControl kialakítású modelleket, az ajtó oldalra nyílik, a vezérlőgombok pedig mellette helyezkednek el. Ez a változat azért jó, mert lehetővé teszi a kényelmes kombinálást más beépíthető készülékekkel.

A TopControl esetében az ajtó lefelé nyílik, mint a hagyományos sütőknél, az érintőgombok pedig felette találhatók. A dizájnos kialakítás miatt ezek a mikrohullámú sütők jól illeszkednek a modern enteriőrbe.

A gyártó minden mikrója LCD-kijelzős, messziről is látható, mely funkciójuk működik éppen. Az ajtók szinte hangtalanul nyithatók-csukhatók. A gépek belsejében található nemesacél felület pedig könnyen tisztítható.

A főbb funkciók

Mivel többféle terméket is kínál a gyártó, a választás során azt vegyük figyelembe, melyek azok a funkciók, amelyek fontosak számunkra. A grillezés mint lehetőség minden Miele mikróban megtalálható, de választhatunk még olyan extrákat is, mint például a popcorn-készítés egy gombnyomásra vagy a kombinált üzemmód, ahol az ételek egyszerre tudnak pirulni és párolódni is.

Egyes típusokba kvarc grillt építettek be, amelynek köszönhetően gyorsan és egyenletesen pirulnak meg az ételek a sütőben.

Sokan azért voksolnak a márka mellett, mert olyan praktikus dolgokkal is segítik a mindennapi tevékenységeket, a főzést és az étkezést, mint a melegen tartó funkció: ha nem nyitjuk ki a mikró ajtaját, akkor az a megfelelő hőmérsékleten tartja az ételt 15 percen át.

Milyen esetekben lehet használni a mikrohullámú sütőt?

Ételek melegítéséhez, fagyasztott élelmiszerek felolvasztásához mindenképp. Azonban nem mindegy, hány másodpercre programozzuk a készüléket. Ezek a termékek ugyanis arra is képesek, hogy automatikusan maguk állítsanak be mindent – a hőfokot, az időt –, nekünk csak az étel súlyát kell megadnunk.

Másik jó tulajdonságuk, hogy a szokásos ételek, italok esetében előre beállíthatjuk, hogy mikor kapcsoljon ki a gép. Ha úgy érezzük, hogy pontosan 53 másodperc után jó a kávénk, akkor egy gombnyomással indítható is a melegítés.

Kelesztéshez, befőzéshez, vaj és csokoládé olvasztásához is külön funkció van: senki nem fog csalódni az innovatív készülékekben!


Otthon Gasztro