A világ különböző országaiban eltérő méretezési rendszereket használnak. Például az Egyesült Államokban és Kanadában az ún. "US" méretezési rendszer használatos, míg az Egyesült Királyságban az "UK" méretezési rendszer az elterjedt.

Az EU-ban általában az "EU" méretezési rendszer a leggyakoribb. Ez azt jelenti, hogy az egyes országokban azonos méret megnevezésekhez eltérő hosszúság és szélesség tartozhat.

Emiatt fontos, hogy a cipők méretezésének megválasztásakor figyelmesen olvassa el az adott cipőmárka mérettáblázatát és használja a saját lábméreteit, hogy megtalálja az Ön számára megfelelő méretet. A cipők kipróbálása is javasolt, ha lehetséges, különösen ha online vásárolunk, hogy biztosak legyünk abban, hogy a cipők kényelmesek és megfelelő méretűek a lábunkra.

Cikkünk végén találhatsz egy cipőméret átváltó kalkulátort melynek segítségével SzámoldKi, hogy melyik méret mennyi épp egy másik országban.

Melyek a legelterjedtebb cipőméretezések a világban és milyen skálán mérik a cipőket?

A világ különböző részein számos cipőméretezési rendszer létezik, azonban az alábbiakban bemutatunk néhányat a legelterjedtebbek közül:

Európai Unió (EU) cipő méretezés:

Az EU-ban használt méretezés általában a hosszúságot és a szélességet is meghatározza. Az EU méretezési skálája általában 35-től 50-ig terjed, és általában egész számokat használ. Az EU méretezési rendszer a legelterjedtebb Európában, és az EU-ban készült cipők jellemzően ebben a méretezési rendszerben kaphatóak.

Egyesült Királyság (UK) cipő méretezés:

Az UK méretezés általában csak a hosszúságot határozza meg. Az UK méretezési skálája 1-től 14-ig terjed, de a cipők szélességére vonatkozóan is léteznek kiegészítő jelölések, mint például a "W" (széles) vagy az "XW" (nagyon széles). Az UK méretezési rendszer a legelterjedtebb az Egyesült Királyságban és sok brit márkánál használatos.

Amerikai (US) cipő méretek:

Az US méretezés általában csak a hosszúságot határozza meg. Az US méretezési skálája általában 5-től 15-ig terjed, de számos cipőmárka különböző méretű cipőket készít, amelyek különböző szélességűek is lehetnek, például a "N" (szűk) vagy az "XW" (nagyon széles). Az US méretezési rendszer a legelterjedtebb az Egyesült Államokban és Kanadában.

Japán (JP) cipő méretezés:

A JP méretezési rendszer általában csak a hosszúságot határozza meg, és általában cm-ben mérik. A JP méretezési skálája általában 21,5 cm-től 31 cm-ig terjed. Japánban a legtöbb cipő méretét JP méretezésben adják meg.

Fontos megjegyezni, hogy az eltérő méretezési rendszerek miatt a lábméret konverziók is eltérőek lehetnek. Ezért javasoljuk, hogy ha külföldről cipőt vásárol, nézze meg az adott ország mérettáblázatát, hogy megtalálja az Ön számára megfele


Ruházat