Az még eléggé közérthető, hogy az ózon egy nagyon erőteljes hatással bíró, gáz halmazállapotú anyag, amely komplex kezelést nyújt minden fent említett helyiségben is. De azt vajon tudod-e, hogy milyen elven működik? 

Ha nem, akkor mindenképpen olvasd el a cikkünket, mert annak megértésével fogod tudni felfogni a hatalmas erejét ennek a láthatatlan, nagy töménységben kékes színű gáznak.

Szemezel egy ózongenerátorral?

Sőt, talán már meg is van a kiszemelt termék az OZONEGENERATOR.HU ózongenerátorai közül? Mondanánk, hogy bármelyiket is választod, az biztosan jó megoldás lesz, de azért ennél kicsit komplexebb a kérdés.

A megfelelő gép kiválasztása előtt érdemes tájékozódni annak ózonkibocsátási képességéről, valamint hogy mekkora területre ajánlott az alkalmazása. Létezik olyan, ami maximum 100 m2-ig, 225 m2-ig vagy akár 630 m2-ig kompatibilis.

A gép maga a zárt helyiségben található levegőt szippantja be, és az ózonkazetták segítségével az oxigént ózonná alakítja az ózonlap felületén kialakuló koronakisülések (nagyon apró villámcsapások) segítségével, majd a gép elején ki is fújja magából. A megadott menetidő során a gép a képességei alapján megtermel bizonyos mennyiségű ózont, amely átveszi az oxigén helyét, és átjár mindent, csakúgy, mint az oxigén. A különbség csupán annyi, hogy az ózonnak drasztikus ereje van.

Az ózonmolekulák akár a szagmolekulákkal találkozva megsemmisíti azokat, majd visszaváltozik oxigénné. Ereje éppen abban rejlik, hogy még a szövetek, textíliák anyagában vagy épp a bútorok erezetében található szagmolekulákat is meg tudja szüntetni.

Tartsd be a biztonsági előírásokat!

Fontos a biztonsági előírások betartása, melyek a következők:

1. Pakolj el mindent, ami szagot bocsáthat ki, ürítsd ki a szemetest, dobd ki az ételmaradékokat!

2. A kezelni kívánt szobát zárd le – ajtókat és ablakokat egyaránt csukj be, de előtte győződj meg arról, hogy sem ember, sem háziállat nem maradt bent.

3. Úgy helyezd el a gépet, hogy legyen elég helye a levegő be- és kifújására, ne akadályozza semmi, valamint ha tudod, hol van a szagforrás gócpontja, akkor állítsd annak a közelébe.

4. Állítsd be a kezelés idejét, mértékét, majd te is hagyd el a szobát.

5. A menetidő lejárta után várj 30 percet, majd szellőztesd ki alaposan a szobát. 

Láthatod hát, nem egy bonyolult folyamat, akár napi szinten is beiktatható.

Tégy meg mindent az otthonodért, amit csak lehet!

Nem született még meg az az ember a Földön, aki ne tenne meg minden az otthonáért, így ha te is azt érzed, volna még mit tenni, akkor mindenképpen fontold meg az ózongenerátor használatát, amelyet már három év garanciával is, akár másnap az otthonodban tudhatsz, ha úgy döntesz.