Mindenesetre 396 fölé gyengült az EURHUF jegyzése kedden, majd később visszakorrigált 394-hez. A kormányzat újabb bejelentéseket tett: ezúttal a kiadási oldalt csökkentő intézkedéseket hoztak nyilvánosságra, ami jó hír a költségvetés konszolidációja és így a magyar deviza szempontjából is. Szerdán reggel is 394 körül járt a kurzus.

Az MNB ma teszi közzé a legutóbbi ülés jegyzőkönyvét, ugyanakkor izgalmak nem várhatók tőle.

euró árfolyama

EURUSD: továbbra is szűk sávban a kurzus

A nemzetközi devizapiacon a hétfői naphoz hasonlóan kedden is csendesen indult a kereskedés. Tegnap megkezdődött Jerome Powell meghallgatása az amerikai törvényhozásban, ahol az első napon alapvetően semleges üzeneteket küldött, így érdemi hatása nem volt a piacra. Ma reggel is 1,082 körül járt az EURUSD kurzusa. Szerdán folytatódik a meghallgatás, emellett a tengerentúli hitelpiaci adatok lehetnek a fókuszban a csütörtöki inflációs adat előtt.

Lefelé csúszik az olaj árfolyama

Az amerikai olajkészletek csökkenésének ellenére mérséklődik az olaj ára. A Brent jelenleg 84,20 dollár környékén mozog hordónként, míg a WTI valamivel 81 dollár alatti áron kereskedhető.

Az API készletadatok alapján az amerikai olajkészletek tovább csökkentek, de a kínai kereslet is csökkent, mivel az ázsiai ország gazdasága egyre nagyobb deflációs nyomás alatt áll, és csökkent a kínai finomítók nyersolaj igénye.

Stabil az arany árfolyama

arany árfolyama

Az arany árfolyama stabil maradt, mivel Jerome Powell Fed elnök nyilatkozata nem változtatta meg az amerikai kamatcsökkentési várakozásokat, a piac továbbra is az év vége előtt várja a következő vágást.

A nemesfém jelenleg 2372 dollárba kerül unciánként.

Powell keddi beszédében elmondta, hogy az amerikai munkaerőpiac – amelynek változásai az infláció megfékezése szempontjából kulcsfontosságúak – mostanra jelentősen lazább lett. A kereskedők a hét folyamán több információt kapnak az infláció alakulásáról, mivel csütörtökön teszik közzé a júniusi fogyasztói árindexet.


Pénzügy