A piacot általában reggel 8 órától délután 2 óráig lehet látogatni, és a helyi ételek, halak, húsok, zöldségek, gyümölcsök és egyéb termékek széles választékát kínálja. A piac felkeresése azért is érdekes, mert lehetőséget nyújt a látogatóknak, hogy megismerjék a helyi kultúrát és gasztronómiát.

Az épület belső terei csodálatos díszítéssel rendelkeznek, így a látogatók nemcsak vásárolhatnak, hanem gyönyörködhetnek az építészeti stílusban és a festett csempékben is. A piac egyik jellegzetessége a középső csarnokban található hatalmas óriás halfigura, amely magasra emelkedik az égbe, és a piac jelképévé vált.

Összességében a Mercado Central de Atarazanas egy fontos turisztikai látványosság Málaga városában, amely egyedülálló lehetőséget nyújt a helyi kultúra, ételek és termékek megismerésére.

Milyen halakat árulnak egy ilyen halpiacon leginkább?

A Mercado Central de Atarazanas halpiacon általában széles választékban kaphatók a helyi halak és tenger gyümölcsei, beleértve a következőket:

- Szardínia: Spanyolországban a sardíniát széles körben fogyasztják, és gyakran grillezve vagy sült formában kínálják.

- Tintahal: A tintahal a spanyol konyha egyik alapanyaga. Gyakran használják spanyol tintahal-fekete tintahal tintát különböző ételek elkészítéséhez.

- Tengeri sügér: Ez a hal a legnépszerűbb fajták közé tartozik, amelyeket a piacon értékesítenek. Általában frissen kapható és grillezve vagy sütve szolgálják fel.

- Garnélarák: A spanyol konyha elengedhetetlen alapanyaga. A garnélát általában fokhagymával, petrezselyemmel és olívaolajjal főzik, majd különböző ételekben használják fel.

- Polip: A polipot gyakran használják a spanyol tenger gyümölcsei salátákban és rizottóban.

- Tengeri herkentyűk: A piacon széles választékban kaphatók kagylók, osztrigák, kagylók és más tengeri herkentyűk.

Fontos megjegyezni, hogy a kínálat változhat a szezonális változások és az idényjellegű halak függvényében. A legjobb, ha a helyi piacokat látogatva mindig tájékozódunk a legfrissebb kínálatról.

Az alábbi videóban bemutatjuk Malaga legnagyobb halpiacát


Utazás Gasztro