Régen és ma

Ahogy divatba jöttek és teljes mértékben elterjedtek a mosogatógépek, úgy kerültek ki a forgalomból ezek a nagyon hasznos kis darabok. Holott régen még akkor is használt műanyag edényszárítót egy háziasszony, ha csak egyrészes mosogatótálcája volt. Ha kellett, áthelyezte máshová, és ott csepegtette le a vizes tányérokat, poharakat, bögréket és evőeszközöket.

Azok, akik nem rendelkeztek ilyen eszközzel, számukra a megoldást az jelentette, hogy leterítettek egy konyharuhát a pultra és arra helyeztek mindent, várva, hogy mielőbb megszáradjon.

Mosogatógépek megjelenése

A mosogatógépek üzembe helyezésével egyidejűleg szorult ki az edényszárító, de napjainkra ez ismét változni látszik. Ugyanis sokan rájöttek, hogy bizony nem lehet mindent elmosni a mosogatógépben.

Egyrészt a már régebb óta rászáradt kakaós bögre, ha nincs azonnal kiöblítve, bizony eléggé piszkos marad a mosogatógép használata után is, ugyanígy jó néhány lábas és fazék, serpenyő is. Ha nem tudjuk idejében elindítani ezt a háztartási nagygépet, akkor bizony jól jön a jól bevált régi technika, irány a kézi mosogatás. Persze ezt követi rögtön az az igény, hogy hová tegyem szárítani. És már meg is kaptuk a választ!

Másrészt vannak kifejezetten tiltólistás eszközök, amelyeket nem is szabad betenni mosogatógépbe, különben tönkremennek. Ilyenek a fa termékek, pl. főzőkanalak, vagy kényes porcelánok, kristálypoharak, vagy csak akár olyan kézműves bögrék, melyek mintája kárt szenved, ha magas fokon erős vízsugarak érik.

Megoldás a konyhai műanyag edényszárító

Nem kérdés, hogy milyen hasznos lehet egy ilyen kellék. Ha kisebb a konyha alapterülete, és így a pult is, akkor sincs gond, ma már számtalan méretben kaphatóak ezek a tárgyak. A Curver.hu webáruház műanyag edényszárító választéka lehetőséget biztosít kisebb vagy nagyobb felületeknek is, hogy rá tudjunk pakolni.

Léteznek különböző változatok, nem kizárólag méretben térhetnek el. A csepegtetőtálcákon általában találunk elkerített részt az evőeszközöknek, amely szintén nagyon praktikus. Ám ezek sokszor elég alacsonyak, nehezen állnak meg benne a nagyobb kanalak, kések, villák.

A webáruház kínálatában találunk evőeszköztartót is, szintén többféle változatban. Ezek belsejében általában látható egy elválasztó rész is. Az edényszárítók kaphatók tálcás kivitelben is, így amikor lecsepegtek és elteszünk mindent a szekrénybe, akkor egy mozdulattal kiönthető a víz a tálcáról.

A Curver.hu webáruházban még számos praktikus konyhai kellékre bukkanhatunk, különböző ételtartók, keverőtálak, fűszer- és kenyértartók találhatók meg. Természetesen a fürdőszoba, a gyerekszoba és egyéb helyiségek sem maradhatnak ki a műanyag termékek széleskörű bevonásából. Sokrétű felhasználásuk a család minden tagját segíti.