Fontos tudnivalók napozás idejére

Nem szabad megfeledkezni az elegendő folyadékfogyasztásról a napon töltött idő alatt és az azt követő órákban sem. A megfelelő vízmennyiség szükséges a szervezetünknek, de a bőrünket is hidratálni kell, belülről is. 

A sós víz fokozottabb nedvességvesztést okozhat. Fürdőzés után mindenképpen ajánlott a langyos vízzel történő zuhanyzás, akár tengerben, akár strandon fürödtünk. A sós cseppeket és a klóros vizet is le kell mosnunk bőrünkről. Ez amiatt is célszerű, mert segít kellően lehűteni a felhevült bőrünket. A zuhanyzás után alkalmazzunk napozás utáni balzsamot vagy testápolót, lehetőleg olyat, amely természetes komponensekkel ellátott, és nem tartalmaz paraffinolajat. 

Egy fontos terület, ami gyakran feledésbe merül, az ajkunk. Az ott lévő bőrben nincs verejtékmirigy, sem szőrtüsző, így nehezen tud elegendő nedvességet és zsíranyagot felvenni, ezáltal könnyebben kiszárad. Erős napsugárzásban különösen védeni kell ajakápolóval, hogy elkerüljük a kirepedezést.

Bőrvédelem természetes kozmetikumokkal 

A nyári melegben alaposabb bőrvédelem szükséges, a káros UV-sugárzás ellen szerencsére bevethetünk bio termékeket is, melyek természetes összetevőket tartalmaznak, mentesek a parabénektől, nem tartalmaznak GMO-alapanyagot és szintetikus illatanyagokat sem. A natúr kozmetikumok között megtalálunk természetes fényvédőket, napozás utáni balzsamokat, tusfürdőket, emellett ajakápolókat is. 

Egy forró napon a fokozottabb vízvesztés mellett, az erős napsugárzás is igénybe veszi bőrünket, ezáltal hajlamosabbá válhat az irritációkra, kipirosodásra, ezért használjunk bio kozmetikumokat, amelyek nem tartalmaznak allergizáló vegyületeket. Ezek a remek készítmények a természet erejével, a gyógynövények hatásait kiaknázva ideális választásnak bizonyulnak ebben az évszakban is. 

Természetesen a bőrtípusunknak megfelelő készítményeket érdemes választani. Ne feledjük, hogy napozás után az esti órákban éppúgy hidratáció szükséges, például egy könnyű arckrém formájában! Bőrünk típusáról és igényeiről tájékozódhatunk a BIOLA Webshop bőrtípustesztjének elvégzésével, így célirányosabban választhatunk natúr kozmetikumokat!

Biokozmetikumok a természet erejével 

A megfelelően hidratált bőrállapot fenntartását segíthetjük egy speciális tusfürdővel, amely tönkölybúza kivonata révén selymessé és üdévé varázsolja bőrünket. A géles állagú Everyoung Biodynamic Skin Care mandarin ylang ylang tusfürdője remek választás, ha zuhanyzás közben is ápolni, hidratálni szeretnénk bőrünket. 

Ne felejtsünk el mindennap tenni ajkunk védelméért is! Ehhez pedig tökéletes a Bio Everlasting Age Control ajakír, amely bővelkedik az antioxidánsokban, így a napfény okozta bőröregedési folyamatok ellen hatékonyan felveszi a harcot. Vigyázzunk bőrünkre, és ápoljuk természetes összetevőkkel!


Egészség