Hűsölés a medence partján

Szerencsések azok, akiknek elég nagy az udvaruk ahhoz, hogy legyen benne kerti medence. Persze ma már nem muszáj építeni, vannak másféle lehetőségek is. A Homelux lakberendezési áruházban is többféle kerti medence kapható: van merevfalú, fémvázas és felfújható medence is. Attól függően is választhatunk, hogy gyerekek vagy felnőttek fogják leginkább használni. Karbantartásukhoz is minden beszerezhető a Magyar Brands-díjas Homeluxnál, ahol a kert témakörében nagyon széles a választék.

A medence partján kellemesen telik a délután: a fürdés után le lehet heverni a napozóágyra, olvasgatni vagy koktélt szürcsölgetni. Ehhez válasszunk magunk fölé napernyőt: ez nagyon hasznos kiegészítő, mivel hosszan képes árnyékot tartani. Bármerről is süt a nap, a napernyő alatt védve leszünk, ha olyat választunk, melynek a dőlésszöge is beállítható.

Grillparti a kertben

A nyár a szórakozás, bulizás időszaka is. Hívjuk meg a barátainkat, ünnepeljünk együtt! Szervezzünk kerti partit a családnak, süssünk-főzzünk a szabadban! Ekkor sem kell azonban a napon aszalódnunk, erre is van megoldás: a kerti pavilon.

Kerti pavilonokból is sokféle létezik: vannak fából készültek, melyek az udvar ékességei lehetnek. Ezek egész éven át védelmet biztosítanak az időjárás viszontagságai ellen.

A ponyvás kerti pavilonokat viszont elég akkor felállítanunk, mikor szükség van rájuk, és többféleképpen felhasználhatók. Akár grillpartira hívtuk össze a csapatot, akár csak söröznénk egyet a haverokkal, jó, ha beszerzünk egy sátortetőt. Alatta kényelmesen el lehet férni, asztalt, sörpadokat, kerti bútorokat is tehetünk alá.

Mindezek a kellékek is megrendelhetők a Homelux webáruházból, érdemes alaposan szétnézni a webshopjukban.

Pihenés a hűvösben

Essen szó még egy nagyon hasznos kerti bútorról, mely nem hiányozhat az erkélyekről, teraszokról! Ez pedig nem más, mint a hintaágy! Nincs is kellemesebb, mint a hintaágyban ülve pihenni, merengeni, álmodozni.

A hintaágyak ringatózása megnyugtat mindenkit, oldja a bennünk lévő feszültséget. A stressz levezetéséhez mindenképp javasolt napi fél óra semmittevés, hintázás.

Ha fáradtan hazaérünk a munkából, üljünk le egy kicsit a kerti hintaágyba! Szerencsére ma már ezek többsége rendelkezik napellenzővel, így nem kell attól tartanunk, hogy ránk tűz a nap a kikapcsolódás közben.

A hintaágyon többen is elférnek, de ha valódi énidőt szeretnénk, akkor szerezzünk be egy egyszemélyes függőfotelt, ez nagyon hasznos tud lenni tavasztól őszig.

Bár a modern kerti bútorok többsége időjárásálló, érdemes azért télire elrakni őket a garázsba, fészerbe. Ha ott nincs elég hely, használjunk kerti tárolót: ez ügyben szintén a Homelux webáruház kínálatában érdemes szétnéznünk!


Otthon Laza