A járművek fényezése, festése, külső felülete úgy van kiképezve, hogy az időjárás viszontagságainak ellenálljon. Sérülés esetén ez a képesség csökken, és a pici karcolásokból idővel mély rozsdafoltok alakulhatnak ki.

Gondoljunk csak bele, a téli sós víz, a fagyás-olvadás, a nyári hőség, tágulás-zsugorodás negatív eróziós hatást fejt ki. Arról nem is beszélve hogy egy kavics vagy gally megkarcolhatja a jármű gyönyörű fényezését.

Érdemes ezeket minél előbb kijavítani, hiszen a legtöbb esetben ezekből alakulnak ki a makacs rozsdafoltok. Ezek később az idomok cseréjéhez vezetnek. Ha szeretnéd minél hosszabb ideig élvezni a járműveid épségét és szépségét, akkor gondozd a külsejüket. Ne engedd, hogy az idő a vasfogát belemélyessze szeretett autódba, motorodba.

Léteznek olyan stiftek, amelyekkel pontos színkódok alapján ki lehet javítani ezeket a sérüléseket. A jó minőségű stift nemcsak eltakarja a karcolást, sérülést, hanem el is tömíti azt. Ezzel hermetikusan zárva le az apró nyílást, megakadályozva ezzel a korrodálódását.

A javítóstift használata házilag

Nem utolsó szempont az esztétika sem. Ha új az autó, azért - ha pedig old timer, akkor azért érdemes minél gondosabban ápolni, óvni a pici sérülésektől. Nincs is szebb látvány egy gondosan polírozott kocsi vagy motor napfényben csillogó géptesténél. A száguldás után, a parkolóban vagy az út szélén pihenő paripa megérdemli a gondoskodást.

Arról nem is beszélve, hogy ez az apró gondoskodás esetenként egész karosszéria-elemek cseréjétől óvhat meg téged. Sokkal barátságosabb áron lehet kifesteni a sérüléseket, mint a szervizben százezrekért javíttatni a kocsit.

Még hozzátennénk magát az élvezetet is, amely a kocsik gondozásával, különböző políranyagokkal való polírozásával együtt jár. Ha igazán az autók, motorok szerelmese vagy, akkor nem kell mondanunk, milyen jó érzés beülni a tökéletes autóba. Vagy éppen felpattanni az országutak királyára, egy csillogó kétkerekű paripára. Ha a vezetés élménye számodra fontos, akkor adj meg mindent a járművednek.

Színkód alapján vegyél javítóstiftet

Egyszerűen és gyorsan javítható a karcolások és sérülések legnagyobb része. Ha megrendeled a szín alapján a festéket, akkor 2-3 nap múlva már a kezedben tarthatod a festéket. És irány a garázs!

Tisztítsd meg a felületet az útmutató szerint, és vidd fel a szükséges rétegben a festéket. Minél alaposabb és óvatosabb munkát végzel, annál szebb lesz az eredmény. Egyébként a mai modern festékek a munka felét elvégzik helyetted, és a szaktudás nagy részét gyárilag magukba foglalják. Könnyen és egyenletesen terülő vegyi összetételüknek köszönhetően tökéletes eredményekre leszel képes már az első használat idején.


Autó