Így akár egy családi grillezést vagy egy borkóstoló estét szervezel a barátaidnak, vagy csupán egy finom csésze kávét szeretnél elfogyasztani az újság elolvasása közben, akkor a mömax kerti asztalai garantáltan központi helyet foglalnak majd el a teraszon vagy az udvarodon. 

Kerek, ovális, téglalap vagy négyzet?

Mindegyik formának megvan a maga előnye és hátránya. A kerek vagy ovális kerti asztalok segítségével például tökéletesen maximalizálható a rendelkezésre álló hely. Továbbá rugalmasságot kínálnak az ülőhelyek száma tekintetében, és ezért igazán kiválóak a társasági élethez. 

Ezzel szemben a négyzet alakú asztalok nagyszerűek a kültér megnyitásához, és rengeteg asztali felületet kínálnak. De arról sem szabad megfeledkezni, hogy könnyen elhelyezhetők a legtöbb teraszon. 

Hogy melyiket érdemes választanod? Legyen az az első lépés, hogy felméred a terasz vagy a kertben lévő terek elrendezését. Ha főként íves, akkor egy kerek asztal valószínűleg jobb választásnak bizonyul, és ugyanez a helyzet fordítva. 

Funkció

Ha rendszeresen használod az asztalt a tavaszi és a nyári időszakban, akkor mindenképpen olyan kialakítást kell választanod, amely tartós és könnyen tisztítható. 

Gondold át, hogy kényelmes lesz-e hosszú ideig ülni annál az adott asztalnál! De azt is érdemes megfontolnod, hogy hogyan fogod ezt a bútort te és a családod használni - grillezésre, vasárnap délelőtti kávéra, stb.

Méret

Természetesen a megjelenése is fontos, de mindenképpen a legkritikusabb szempont a kiválasztásánál, hogy az asztal mérete illeszkedjen az adott kültérhez, és elegendő ülőhelyet biztosítson mindenki számára. 

Nincs értelme megvásárolni egy gyönyörű szép szettet, ha mondjuk körülötte ülve a lábaid túlnyúlnak a terasz szélén. 

Mérj!

A kerti asztaloknak lehetővé kell tenniük, hogy a kívánt számú ember kényelmesen ülhessen körülöttük, és még mindig maradjon elegendő hely a mozgásra. Ezt főképp úgy tudjuk meghatározni, hogy először megmérjük, mennyi hely van az asztaltól a terasz széléig számítva. Itt mi azt tanácsoljuk, hogy ez a távolság legalább 75 cm legyen. 

Mennyi szék szükséges hozzá?

A 2 személyestől a 10 személyes verziókig számtalan szett létezik, ezért mindenképpen gondold át, hogy hány embert szeretnél az asztal köré ültetni.

A 2-4 személyes változatok a szűkös helyhez igazán ideálisak, míg a 4 és 6 személyes kerti asztalok kiválóan alkalmasak gyermekes családok vagy kisebb csoportok szórakoztatását kedvelők számára. 

Kerti asztal kiegészítők

Nyáron egy napernyő véd meg a legjobban a napsugaraktól, ami behelyezhető az asztal közepén lévő lyukba.

Végezetül pedig, ha télen nem tudod eltárolni a kerti asztalodat, a legjobb megoldás lehet egy erős és vízálló védőburkolat használata, amely megvédi az időjárás viszontagságaitól.


Életmód Otthon