A Nagy-Britanniában 2022-ben az Év Énekesének és Dalszövegírójának választott előadó három napig marad a fővárosban: október 20-án koncertet ad a MOM Kultban, meglepetés fellépéssel készül Budapest egyik kultikus szórakozóhelyén, valamint népszerűsíti a jövő évi Örvényesvölgy Fesztivált, Magyarország legújabb zenei eseményét.

Kevin Davy White-ot az angol sajtó a gitárjátéka alapján Jimi Hendrix-hez hasonlította, kivételes hangjával soul, blues és populárisabb zenei világú dalokat ad elő. A budapesti közönség október 20-án a MOM Kult koncertjén ismerheti meg tehetségét.

A zenész 2023-ban készül új lemez kiadására, az Egyesült Királyságban tömegek előtt lép fel többek közt a Simply Red, a Texas és a Westlife vendégeként.

„2022 nyarán már találkoztam a magyar közönséggel egy varázslatos, akusztikus estén Zalában. A budapesti koncertemre ezúttal a teljes zenekarommal érkezem. Szeretném zenémmel elvinni a fesztivál hírét mindenhova, mert egy egészen különleges kezdeményezésről van szó” - mondta el Kevin Davy White.

A brit énekes lesz az Örvényesvölgy Fesztivál egyik fellépője, az eseményt 2023. június 9-17. között tartják Zalacsányban. Magyarország legfrissebb nyári fesztiválján a zalai erdőszélen öt külföldi előadó, valamint hazai zenekarok lépnek színpadra.

„Exkluzív, meghitt, és bevett szabályokat nem követő fesztivált szervezünk, amelynek hangulata illik a festői környezethez. Az otthonos érzést szolgálja a limitált jegyeladás, valamint a különleges zenei felhozatal is. Olyan vendégek lépnek fel jövőre Zalacsányban, akikkel nem találkozik a környezetünkben a közönség. 

Színpadunkon a korábbi években a többszörös Grammy díjas Al di Meola, vagy Mario Biondi is fellépett” – mondta Badacsonyi Tamás, az Örvényesvölgy Fesztivál ötletgazdája és szervezője.

Az esemény a 2023-as Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program része.


Kultúra