Az új módszer a kutya életkora és az emberi életkor közötti különbségek figyelembevételén alapszik, mivel a kutyák életkorának növekedési üteme eltér az emberi életkornak a növekedési ütemétől.

A legújabb kutatások alapján a következő formula segítségével lehet átszámítani a kutyák életkorát emberi évekre:

- 15 emberi éves + (kutya életkora 1-2 éves korig) = kutya életkora emberi években

- 24 emberi éves + (kutya életkora 3-5 éves korig) = kutya életkora emberi években

- 28 emberi éves + (kutya életkora 6 éves korig) = kutya életkora emberi években

- 32 emberi éves + (kutya életkora 7 éves korig) = kutya életkora emberi években

- 36 emberi éves + (kutya életkora 8 éves korig) = kutya életkora emberi években

- Ezután minden további év esetén hozzá kell adni a kutya életkorához a 4 emberi évnek megfelelő értéket.

A kutya életének hossza mennyibe függ attól, hogy a kutya mekkora, azaz hány kilogramm?

A kutya életének hossza általában függ a fajtájától, az életmódjától, az egészségügyi problémáitól, és az étrendjétől is. Azonban általában igaz, hogy a kutya mérete befolyásolhatja az élettartamát.

Kisebb testű kutyák, mint például a yorkshire terrier vagy a chihuahua általában hosszabb életűek, mint a nagyobb testű kutyák, mint például a németjuhász vagy a dobermann. Ez részben annak köszönhető, hogy a kisebb testű kutyák általában kevesebb egészségügyi problémával küzdenek, mint a nagyobb testű kutyák.

Általánosan elmondható, hogy az egészséges és jól karbantartott kutyák hosszabb ideig élnek. A kutya egészségének megőrzése érdekében fontos a megfelelő táplálkozás, a megfelelő mozgás és a rendszeres állatorvosi ellenőrzések.

Azonban nem lehet pontosan megmondani, hogy egy kutya élettartama milyen mértékben függ a testméretétől, mivel az élettartamot sok tényező befolyásolja.

Ha szeretnéd gyorsan kiszámolni, akkor használd a cikkünk végén található kutya kora emberi években kalkulátort.

Fontos megjegyezni, hogy a kutya életkorának átszámítása emberi évekre csak egy becslés, mivel minden kutya eltérő módon öregszik, és a fajtájuktól és méretüktől is függ az életkoruk. Azonban ez a módszer jobb becslést nyújt, mint a régi 7-szeres szorzás.


Állatvilág