Magyarország vezető lakóingatlanfejlesztője Budapesten egy új, nagyszabású városrehabilitációs projektet is tervez.

Óriási mérföldkőhöz érkezett Magyarország vezető lakásfejlesztője: a Cordia International 2023-ban értékesítette a 10 000. lakását. Ez, a közel két évtizedes működés során elért mennyiség nagyságrendileg 17 000 lakónak biztosít otthont, vagyis a Cordia által értékesített lakásokban elférne akár Szarvas, Kalocsa vagy Balassagyarmat teljes lakossága. Ez a volumen egyúttal a versenytársakkal összehasonlítva is páratlan.

A tízezres állomány 70% százaléka Magyarországon, Budapesten található, a társaság második legnagyobb piacának számító Lengyelországban eddig több mint 2400 lakás talált gazdára.

Mindemellett Romániában, Nagy-Britanniában, Spanyolországban összesen több mint 600 otthont értékesített – az ilyen szintű külföldi szerepvállalás szintén egyedülállónak számít a hazai ingatlanfejlesztők körében, ráadásul a Cordia több ország bérlakáspiacán is jelentős portfólióval rendelkezik. A cég tervei szerint a külföldi építkezések és értékesítések aránya a jövőben tovább fog nőni.

„A Cordia előtörténete az ezredforduló után, a 144 lakásos La Siesta lakóparkkal indult, az azóta eltelt közel két évtized alatt pedig a Cordia International Európa egyik vezető lakásépítő és befektető társaságává vált. Jelenleg is több ezer otthon fejlesztésén dolgozunk, a következő hét évre előre tekintve pedig több mint 7000 lakás értékesítését tervezzük itthon és nemzetközi piacainkon. Terveink szerint a nemzetközi értékesítés részaránya a jövőben tovább növekszik” – mondta Földi Tibor, a Cordia International igazgatóságának elnöke.

A Cordia projektjei sok esetben nem csak új lakásokat jelentenek, hanem komplex városnegyed-megújító fejlesztéseket. Ezek legjobb példája Budapest legszélesebb sétálóutcája, a Corvin Sétány kialakítása, illetve az azt körbevevő negyed teljes megújulása.

Itt a Cordia közel 3000 lakást épített fel, bruttó 200 ezer négyzetméteren, emellett pedig 23 ezer négyzetméter közterület kiépítését, felújítását végezte el a Futureal-csoport égisze alatt. A VIII. kerületi önkormányzattal együttműködésben megvalósított projektnek köszönhetően Budapest egyik leginkább hátrányos helyzetű negyede egy közkedvelt, modern, ikonikus helyszínné vált.

Ingatlan illeték 2024 kalkulátor kiszámolja a fizetendő illeték nagyságát.

„Hatalmas mérföldkő a Cordia életében a 10 000. lakás értékesítése, amit egy olyan szakértői csapattal értünk el, amelyben számos kolléga a kezdetektől velünk van. Az elmúlt közel húsz évben a Futureal-csoportnál sikerrel ötvöztük a lakó-, a kereskedelmi és az irodai fejlesztéseket a hazai és nemzetközi városrehabilitációs projektjeinkben.

Ennek a szinergiának köszönhető többek között az ikonikus Corvin Sétány megszületése is. Ez az két évtizedes tudás segít bennünket a következő grandiózus hazai projektünk, a Marina City megvalósításában is” – tette hozzá Futó Gábor, a Futureal-csoport társalapítója és főrészvényese.


Otthon