Melyik TV csatornán látható a Shetland sorozat?

A Shetland április 11-én érkezik meg a TV4 képernyőjére, hogy hétfőtől péntekig minden este főműsoridőben, 20 órától láthassák a nézők.  
 
A Shetland a BBC One misztikus krimisorozata, amely Ann Cleeves regényei alapján készült. A sorozatból eddig nyolc évadot forgattak, BAFTA-díjat nyert és általános kritikai elismerést aratott.
 
Shetland Nagy-Britannia legtávolabbi, legészakibb pontja, ahova elvétve érkezik repülő, szinte mindig esik az eső, lakói pedig egy zárt és titokzatos közösséget alkotnak. Ebbe a világba tér haza a sziget egykori fia, Jimmy Perez (Douglas Henshall), hogy szembesüljön vele: a nyugalom és béke álcája alatt alatt forrnak az indulatok. Amikor egy fiatal régész emberi maradványokat talál a szigeten, majd rejtélyes módon fejbelőnek egy idős nőt, felszínre kerül két család hosszú időkre visszanyúló gyűlölködése, amely megosztja a hely lakosait.

 
Jimmy Perez detektív azért tér vissza gyermekkora esőáztatta földjére, hogy felesége elvesztése után egy biztonságos helyen nevelje fel mostohalányát. Társával, Alison „Tosh” McIntosh-al (Alison O’Donnell) azonban a béke földje helyett egy mocskos titkokkal meghintett édenkertet találnak.

A sorozat jeleneteit Shetland szigetén, valamint egyes belső felvételeket Skóciában forgatták, így a hangulat teljesen egyedi és különleges – már csak ezért is érdemes belenézni a misztikus krimibe.
 
A Shetland április 11-én érkezik meg a magyar nézőkhöz. Minden este 20 órától láthatók a krimisorozat új epizódja a Network4 csoporthoz tartozó TV4-en.


Kultúra